מתכון לביבות בטטה, שמנת וקוקוס | השף הלבן

לביבות בטטה, שמנת וקוקוס

מטגנים את הלביבות כאילו היו פאנקייקס – במחבת כבדה בעלת ציפוי מונע הידבקות. משמנים פעם אחת בטיפונת חמאה לפני טיגון הלביבות הראשונות.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לביבות בטטה, שמנת וקוקוס
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל24 יחידות:

  • 2 בטטות במשקל 300 גרם כל אחת
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה של פעם 27%
  • 3 ביצים גדולות
  • 100 גרם פתיתי עמק תנובה
  • ¼ כוס (30 גרם) קמח
  • ⅓ כוס (30 גרם) קוקוס טחון
  • ½1 כפיות מלח
  • ½ כפית פלפל לבן טחון
  • ½ כפית כוסברה טחונה
  • ¼ כפית פפריקה חריפה
  • מעט חמאה לשימון המחבת
  • להגשה: שמנת חמוצה מתובלת בפטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מקרצפים את קליפת הבטטות ועושים בחה חריצים לאורכה. מבשלים את שתיהן יחד במיקרוגל 2 דקות מכל צד. מצננים, חוצים ומוציאים את בשרן מהקליפה בכף לתוך קערה. מועכים בכף.מוסיפים לקערה את כל שאר המרכיבים לבד מהחמאה. מערבבים היטב. מכסים ומקררים 30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 02.

    משמנים מחבת כבדה בעלת ציפוי מונע הידבקות ברבע כפית חמאה ומחממים אותה מעל להבה בינונית (משמנים רק פעם אחת לפני הטיגון).

  • 03.

    מודדים כמות של ½1 כפות מתערובת הבטטות (כ־25 מ"ל) ומנטפים למחבת. משטחים לעיגול ומטגנים מעל להבה בינונית־נמוכה עד שהצד התחתון מקבל גוון חום־זהוב והצד העליון כמעט קרוש. הופכים בעזרת מרית ומשחימים גם את הצד השני. מחליקים מהמחבת לצלחת. (כמות הלביבות שאפשר להכין בכל סיבוב תלויה בגודל המחבת). מגישים עם שמנת חמוצה עם פטרוזיליה קצוצה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)