מתכון לביבות בטטה ברוטב יוגורט | השף הלבן

לביבות בטטה ברוטב יוגורט

לביבות בטטה מעודנות לחנוכה או סתם כמנה צמחונית

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לביבות בטטה ברוטב יוגורט

המרכיבים ל20 מנות:

  • 4 בטטות בינוניות קלופות ופרוסות עבה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 1/3 כפית קינמון
  • פירורי לחם לציפוי
  • 80 גרם חמאת תנובה
  • 1/2 כוס שמן תירס
לרוטב יוגורט
  • 3 גביעי שלי יוגורט
  • 3 שיני שום כתושות
  • 4 כפות נענע קצוצה דק
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית חומץ
  • 1 כפית סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את הבטטה בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה עד שהבטטה תתרכך. מסננים היטב, מעבירים לקערה ומועכים למחית חלקה (לא במעבד מזון). מחזירים שוב למסננת למשך שעתיים.

  • 02.

    מעבירים את מחית הבטטה לקערה, מוסיפים פירורי לחם וביצים, מתבלים במלח, פלפל וקינמון ומערבבים. צרים קציצות עגולות ושטוחות מעט ומצפים בפירורי לחם.

  • 03.

    ממיסים במחבת חמאה ושמן ומטגנים את הלביבות משני הצדדים עד שיזהיבו. מגישים חם עם רוטב יוגורט צונן.

  • 04.

    לרוטב היוגורט- מערבבים בקערה את כל המצרכים ומצננים עד להגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(131)