לביבות בטטה ברוטב יוגורט
לביבות בטטה מעודנות לחנוכה או סתם כמנה צמחונית
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל20 מנות:
- 4 בטטות בינוניות קלופות ופרוסות עבה
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 2 ביצים
- מלח
- פלפל לבן
- 1/3 כפית קינמון
- פירורי לחם לציפוי
- 80 גרם חמאת תנובה
- 1/2 כוס שמן תירס
לרוטב יוגורט
- 3 גביעי שלי יוגורט
- 3 שיני שום כתושות
- 4 כפות נענע קצוצה דק
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית חומץ
- 1 כפית סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את הבטטה בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה עד שהבטטה תתרכך. מסננים היטב, מעבירים לקערה ומועכים למחית חלקה (לא במעבד מזון). מחזירים שוב למסננת למשך שעתיים.
-
02.
מעבירים את מחית הבטטה לקערה, מוסיפים פירורי לחם וביצים, מתבלים במלח, פלפל וקינמון ומערבבים. צרים קציצות עגולות ושטוחות מעט ומצפים בפירורי לחם.
-
03.
ממיסים במחבת חמאה ושמן ומטגנים את הלביבות משני הצדדים עד שיזהיבו. מגישים חם עם רוטב יוגורט צונן.
-
04.
לרוטב היוגורט- מערבבים בקערה את כל המצרכים ומצננים עד להגשה.
הכנת? כאן מדרגים