טורטיות בולגרית ונבטים | השף הלבן

טורטיות בולגרית ונבטים

קשה להאמין כמה טעים שילוב המרכיבים בגלילות הטורטייה האלה. אפשר לפרוס אותן ולהגיש כחטיפים או לעטוף ולקחת לעבודה. הן מכילות כל מה שצריך בארוחה קלה בריאה

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
טורטיות בולגרית ונבטים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל4:

  • 1 פלפל אדום גדול קלוי כבוש בחומץ (מצנצנת)
  • 4 טורטיות מקמח תירס וקמח חיטה בקוטר 20 ס"מ
  • 250 גרם גבינה בולגרית במרקם מעודן 16% "פיראוס"
  • ¾ כוס נבטוטים (עדשים, אזוקי ומאש מונבטים)
  • קופסה קטנה של נבטי צנונית
  • חצי חבילה גבעולי עירית טריים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מסננים את הפלפל מהחומץ, וחותכים אותו ל־4 רצועות לאורכו כדי לקבל 4 רצועות ארוכות כפולות.

  • 02.

    לפני המילוי, מחממים כל טורטייה במיקרוגל במשך 10 שניות. מניחים את הטורטייה על משטח העבודה, ומורחים עליה 60 גרם גבינה בולגרית במרקם מעודן - מקפידים שהגבינה תכסה את כל שטח הטורטייה. זורים על הגבינה 3 כפות נבטוטים. מניחים רצועת פלפל לאורך צד אחד של הטורטייה במרחק 2 ס"מ מהקצה. מסדרים 20-15 גבעולי עירית על הטורטייה ומניחים עליהם חופן של נבטי צנונית.

  • 03.

    מגלגלים את הטורטייה לגלילה מהודקת מאוד - מתחילים בצד של רצועת הפלפל. מניחים את הטורטייה המגולגלת כשה"תפר" למטה. אפשר לאכול את הטורטייה הממולאת מיד או לעטוף ולשמור במקרר עד לשעת האכילה (עד 24 שעות).

הכנת? כאן מדרגים
(2)