טורטיות בולגרית ונבטים
קשה להאמין כמה טעים שילוב המרכיבים בגלילות הטורטייה האלה. אפשר לפרוס אותן ולהגיש כחטיפים או לעטוף ולקחת לעבודה. הן מכילות כל מה שצריך בארוחה קלה בריאה

המרכיבים ל 4:
- 1 פלפל אדום גדול קלוי כבוש בחומץ (מצנצנת)
- 4 טורטיות מקמח תירס וקמח חיטה בקוטר 20 ס"מ
- 250 גרם גבינה בולגרית במרקם מעודן 16% "פיראוס"
- ¾ כוס נבטוטים (עדשים, אזוקי ומאש מונבטים)
- קופסה קטנה של נבטי צנונית
- חצי חבילה גבעולי עירית טריים
הוראות הכנה:
-
01.
מסננים את הפלפל מהחומץ, וחותכים אותו ל־4 רצועות לאורכו כדי לקבל 4 רצועות ארוכות כפולות.
-
02.
לפני המילוי, מחממים כל טורטייה במיקרוגל במשך 10 שניות. מניחים את הטורטייה על משטח העבודה, ומורחים עליה 60 גרם גבינה בולגרית במרקם מעודן - מקפידים שהגבינה תכסה את כל שטח הטורטייה. זורים על הגבינה 3 כפות נבטוטים. מניחים רצועת פלפל לאורך צד אחד של הטורטייה במרחק 2 ס"מ מהקצה. מסדרים 20-15 גבעולי עירית על הטורטייה ומניחים עליהם חופן של נבטי צנונית.
-
03.
מגלגלים את הטורטייה לגלילה מהודקת מאוד - מתחילים בצד של רצועת הפלפל. מניחים את הטורטייה המגולגלת כשה"תפר" למטה. אפשר לאכול את הטורטייה הממולאת מיד או לעטוף ולשמור במקרר עד לשעת האכילה (עד 24 שעות).