אומלט חמציץ וחמד
כל מה שצריך על־יד החביתה המשודרגת הזו הוא סלט ירקות, ויש לכם ארוחה מפנקת בפחות מרבע שעה עבודה.
המרכיבים ל2:
- חצי חבילה עלי חמציץ (כ־70 גרם) שטופים היטב
- 4 ביצים גדולות
- 3 כפות חלב
- מלח ופלפל
- 10 גרם חמאת "תנובה"
- 60 גרם גבינת חמד "פיראוס" 5% חתוכה לקוביות קטנות
- קורט פתיתי צ'ילי או שאטה
הוראות הכנה:
-
01.
4pt 0cm
-
02.
4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:
-
03.
0pt; font-family:"Times New Roman",serif;}
-
04.
חותכים את עלי החמציץ לרצועות. טורפים את הביצים עם החלב, ומתבלים במעט מלח (זכרו שהגבינה מלוחה) ובפלפל.
-
05.
ממיסים את החמאה במחבת בינונית, מוסיפים את רצועות החמציץ, ומערבבים מעל להבה בינונית במשך 30-20 שניות, רק עד שהעלים מתרככים. יוצקים את הביצים הטרופות על העלים, מנמיכים מעט את הלהבה, ומטגנים עד שחלקה התחתון של החביתה נקרש. מפזרים את קוביות הגבינה, בוזקים פתיתי צ'ילי, מכסים את המחבת וממשיכים לטגן מעל להבה בינונית־נמוכה עד שחלקה העליון של החביתה נקרש וקוביות הגבינה מתמוססות (לחילופין, מניחים את המחבת מתחת לגריל של התנור - שחומם מראש - למשך דקה או שתיים).
-
06.
מטים את המחבת, ומחליקים את האומלט לצלחת הגשה, ותוך כדי כך מקפלים אותו סביב עצמו. חותכים לשניים ומגישים מייד.טיפ: לא מצאתם עלי חמציץ? החליפו אותם בעלי תרד או סלק, וטפטפו עליהם בזמן הטיגון מעט מיץ לימון סחוט טרי.