מתכון תבשיל טופו עם ברוקולי וגזר | השף הלבן

תבשיל טופו עם ברוקולי וגזר

מתכוני בריאות מגוונים ומיוחדים – סלטי בריאות, עוגות בריאות ומאכלים רבים נוספים

מאת: עורך השף הלבן
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
תבשיל טופו עם ברוקולי וגזר

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 4 בצלים ירוקים, פרוסים דק
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 2 גבעולי ברוקולי
  • 200 גרם שעועית ירוקה טרייה
  • 2 גזרים חתוכים לפרוסות דקות
  • חצי כוס מים
  • מלח ופלפל שחור
  • חופן גדול נבטים
  • 2 כפיות שמן שומשום
  • 2 כפות שומשום קלוי במחבת יבשה
רוטב
  • 2 כפות רוטב סויה או טריאקי
  • 2 כפיות קורנפלור
  • 1 כף חומץ או חומץ הדרים
  • 2 כפיות סוכר
  • חצי כוס מים
  • 300 גרם "טופו תנובה" בטעם טבעי
  • כף רוטב סויה
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר

הוראות הכנה:

  • 01.

    חותכים את הטופו לקוביות אחידות ושמים אותן בקערה בינונית, יוצקים עליהן כף רוטב סויה,הופכים מפעם לפעם,

  • 02.

    במחבת גדולה או ב-ווק מחממים את השמן ומטגנים במהירות את הגנגר, הבצלים והשום ,בלי לתת להם להשחים,

  • 03.

    מחלקים את הברוקולי לפרחים ,אם משתמשים בקלחים ,מקלפים אותם וחותכים לקוביות,חותכים את השועית הירוקה לקטעים קטנים,

  • 04.

    מוסיפים למחבת את כל הירקות ,חוץ מהנבטים ,ומטגנים בשמן החם 3 עד 4 דקות,תוך ערבוב מתמיד,יוצקים פנימה חצי כוס מים ומתבלים במעט מלח ופלפל,מכסים את המחבת ומבשלים עוד 3 דקות עד שכל המים מתאדים והירקות התרככו מעט אך נשארו פריכים,

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 05.

    מוסיפים את קוביות הטופו והנבטים ומערבבים עם שאר הירקות,

  • 06.

    בקערית בוחשים היטב את כל חומרי הרוטב [כי העמילן שוקע למטה]ויוצקים על הירקות והטופו ממשיכים לבשל עד שהרוטב מגיע לרתיחה והוא מסמיך ונוצץ ומכסה יפה את כל הירקות והטופו ,

  • 07.

    מזלפים על כל מנה שמן שומשום,זורים את השומשום הקלוי ומגישים מיד

הכנת? כאן מדרגים
(135)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.