טאקו טבעוני
ארוחת ערב כיפית במיוחד בהשראה מקסיקנית. טאקוס טבעוניים עם טופו, קרם עדשים וסלט עגבניות-תירס שאי אפשר לעמוד בפניהם.

המרכיבים ל 4:
- 1 חבילת טופו "תנובה ALTERNATIVE" בטעם טבעי או פיקנטי
- מלח, פלפל
- 1 כף שמן זית
- 4 טורטיות קטנות (בקוטר 15 ס"מ) או טאקו
- 1 כוס עדשים או שעועית או חומוס "סנפרוסט", מבושלים לפי ההוראות שעל גבי האריזה
- 2 כפות טחינה גולמית
- 2 כפות מיץ לימון
- 1/4 כוס מים
- 2 שיני שום
- 1/2 כפית כמון
- מלח, פלפל
- 1 כוס עגבניות שרי חתוכות לרבעים
- 1/3 כוס גרעיני תירס "סנפרוסט", מופשרים ומסוננים (אין צורך לבשל)
- 2 כפות סלרי קצוץ (לא חובה)
- 1 כף פלפל חריף קצוץ (לא חובה)
- 3 כפות כוסברה קצוצה
- 2 כפות בצל סגול או ירוק או לבן קצוץ
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 כפות שמן זית
- מלח, פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
שמים במעבד מזון את מרכיבי הקרם מזון וטוחנים לקרם. טועמים ומתקנים תיבול.
-
02.
שמים בקערה את מרכיבי הסלט ומערבבים.
-
03.
פורסים את הטופו לפרוסות בעובי 1/2-3/4 ס"מ, ממליחים ומפלפלים. מחממים שמן במחבת וצורבים את פרוסות הטופו משני צידיהן.
-
04.
אם משתמשים בטורטיות או טאקו גמישים מקפלים אותם לחצי ומניחים בתבנית מאפינס הפוכה, בין השקעים כך שישמרו על צורתם. אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. סוגרים את התנור ומשאירים בו את הטורטיות 10 דקות נוספות. כעת הן שומרות על צורת חצי עיגול.
טיימר מופעל
-
05.
להגשה מורחים בנדיבות את הטאקו בקרם עדשים, שמים 2 פרוסות טופו וסלט ומגישים.