"גביניות" טבעוניות עם טופו וירקות
גביניות מלוחות טבעוניות שישדרגו לכם את חג השבועות! מתכון חגיגי וטעים של שקמה יעקבי מתוך חוברת שבועות לארוחת חג טבעונית וטעימה לא פחות
המרכיבים ל 12-16 יחידות:
- 1 חבילה (1 ק"ג) בצק עלים מעדנות מופשר
- 1 שקית (800 גרם) ברוקולי "סנפרוסט" מופשר או 30 גבעולי אספרגוס טריים
- 1 גביע (250 גרם) קרם סויה תנובה Alternative בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי
- 1/2 כוס (50 גרם) פתיתי גאודה "השף הלבן"
- 1/2 חבילה (150 גרם) טופו תנובה Alternative בטעם טבעי מגורר דק
- 4-3 כפות ממרח פסטו אוליביה
- מלח
- 4-3 כפות משקה סויה תנובה Alternative
- 2 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
המלית: שמים בקערה בינונית את כל מרכיביה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
-
02.
מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
-
03.
אם משתמשים באספרגוס, קוטמים את הגבעול הסיבי ומשאירים גבעולים באורך כ-12 ס"מ.
-
04.
מקמחים את משטח העבודה ופורסים עליו את הבצק. חותכים את הבצק לריבועים בגודל 12X12 ס"מ. מניחים כפית מהמלית במרכז כל ריבוע ומניחים עליה את גבעולי האספרגוס (לאורך הריבוע) או פרחי הברוקולי. מרימים פינה אחת ועוטפים איתה את המלית. מרימים את הפינה הנגדית, עוטפים את הבצק והמלית ומותחים עד החלק האחורי של המאפה, כמו מעטפה. מהדקים היטב. מכינים כך את כל הגביניות. מניחים את הגביניות המוכנות בתבנית ומברישים במשקה הסויה.
-
05.
אופים 30-25 דקות, עד שהמאפים זהובים ותפוחים. מוציאים מהתנור ומברישים מיד בשמן הזית. מגישים.
טיימר מופעל
הידעת?
גביניות מלוחות טבעוניות שישדרגו לכם את חג השבועות! מתכון חגיגי וטעים של שקמה יעקבי מתוך חוברת שבועות לארוחת חג טבעונית וטעימה לא פחות