באן מי ויאטנמי טבעוני
תשכחו ממה שחשבתם על נקניקיה בלחמניה: עומר מילר לקח את הנקניקיות הטבעוניות של טירת צבי והכין איתן כריך אסייתי פיקנטי ומיוחד שקשה לעמוד בפניו

המרכיבים ל 2 מנות:
- 1 בגט
- 5 נקניקיות טבעונית בסגנון אמריקאי "טירת צבי"
- 2 כפות חומץ לבן
- 2 כף סוכר
- 1/2 כוס מים
- 2 גזרים
- 1 מלפפון פרוס דק
- 1 חלפיניו טרי
- 1 חלפיניו כבוש
- 2 כפות כוסברה קצוצה
- 1/4 כוס בוטנים
- 1 כף סריראצה
- 1 כף מיונז טבעוני
- להגשה: לימון / חלפיניו כבוש / סריראצה
הוראות הכנה:
-
01.
מגררים גזר בפומייה גסה ומעבירים לקערה.
-
02.
לסיר קטן מוסיפים מים, סוכר וחומץ ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הגזרים לסיר ומבשלים במשך 3 דקות על אש נמוכה. מסירים מהאש.
טיימר מופעל
-
03.
פורסים בגט וקולים על מחבת חמה.
-
04.
פורסים את הנקניקיות לאורכן כך שלא יפרדו לחלוטין אלא רק עד להווצרות כיס. ממלאים בחלפיניו כבוש.
-
05.
צורבים את הנקניקיות במחבת עד להזהבה.
-
06.
מורחים מיונז בבגט, מסדרים פרוסות דקיקות של מלפפון, מניחים את הנקניקיות הממולאות ועליהן את הגזר המוחמץ.
-
07.
מפזרים בוטנים, סריראצה ועלי כוסברה רעננים.