אצבעות טופו בגלייז חרדל ודבש
מתכון קל וטעים עם מלא חלבון, עם טופו של תנובה ALTERNATIVE
המרכיבים ל2-3:
- חבילת טופו בטעם טבעי של תנובה ALTERNATIVE
- פירורי לחם
- 3 כפות שמן זית
- 1/3 כוס דבש (80 מ״ל)
- 1/4 כוס חרדל (60 מ״ל)
- כפית פפריקה
- מיץ מחצי לימון
- קורט מלח
- 1/2 כוס קמח
- כף קורנפלור
- שקית אבקת אפייה (כף אבקת אפייה)
- 3/4 כוס מים
- קורט מלח
הוראות הכנה:
-
01.
נחמם תנור ל-180 מעלות. ננקז את הטופו מנוזלים ונספוג את הנותרים היטב בעזרת מגבת נייר.
-
02.
נפרוס את הטופו לחתיכות בגודל הרצוי ונספוג שנית את הנוזלים הנותרים ונעביר לקערה.
-
03.
נאחד יחד את כל רכיבי הגלייז: דבש, שמן זית, חרדל, פפריקה, לימון ומלח. נערבב היטב, נכסה את אצבעות הטופו שלנו ברוטב וניתן להן לנוח בו רבע שעה לפחות.
-
04.
בינתיים נכין את הבלילה: לקערה נפרדת נוסיף את היבשים - קמח, קורנפלור, אבקת אפייה ומלח, נערבב מעט ואז נוסיף את הנוזלים. נערבב עד לקבלת עיסה חלקה.
-
05.
בקערה נוספת נשפוך פירורי לחם, נכין מגש תנור מרופד בנייר אפייה וכעת נתחיל במלאכת הציפוי.
-
06.
תחילה נשלוף את הטופו מהמרינדה, נטבול בבלילת הקמח עד לכיסוי מלא, נעביר לפירורי הלחם, נצפה היטב ונניח בתבנית המרופדת. נחזור על אותה הפעולה.
-
07.
בסיום לא ניפטר מהמרינדה של הדבש והחרדל, מאחר שאנחנו נשתמש בה בהמשך.
-
08.
נכניס לתנור ל-30-35 דקות, במחצית הדרך נהפוך לצד השני.
טיימר מופעל
-
09.
נוציא מהתנור את אצבעות הטופו, נתבל כל אצבע במרינדה שנותרה ונחזיר לתנור ל-10-15 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
10.
מומלץ לאכול כשזה חם ולהגיש בתוספת חרדל, בתאבון!