שיפוד סלמון ופטריות בלימון – מנה ראשונה מנצחת | השף הלבן

שיפודי סלמון לימוני 

שיפודי סלמון לימוני, מנה ראשונה מרשימה וטעימה במיוחד, מתאימה לאירוח, מסיבות וארוחות שישי

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
שיפודי סלמון לימוני 

המרכיבים ל 8:

  • 600 גרם פילה סלמון שלם, נקי מעצמות שומן ועור "דגי תנובה"
  • 1 לימון טרי
  • 2 כפות עלי מרווה, קצוצים
  • טימין טרי
  • פלפל לבן גרוס
  • מלח גס
  • 2 כפות שמן זית + שמן זית ליציקה
  • 2 כפות יין לבן
  • 1 שן שום כתושה
  • פטריות שמפיניות קטנות
  • 2 כפות שמיר קצוץ
  • שיפודי עץ גזורים לחצאים

הוראות הכנה:

  • 01.

    חותכים את הסלמון לקוביות בגודל 2 ס"מ על 2 ס"מ ומעבירים לקערה.

  • 02.

    מתבלים בלימון סחוט, 2 כפות עלי מרווה קצוצים, כף טימין קצוץ, קורט קטן פלפל לבן גרוס, קורט מלח גס, 2 כפות יין לבן, שן שום כתושה, 2 כפות שמן זית, מערבבים היטב ומכסים בניילון נצמד.

  • 03.

    משרים כ-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    משפדים על שיפודי עץ קובית דג ופטריה לסירוגין.

  • 05.

    מחממים את גריל התנור או המנגל.

  • 06.

    מסדרים את שיפודי הסלמון על תבנית מרופדת בנייר פרגמנט ומעל יוצקים את הנוזלים.

  • 07.

    מכניסים למרכז התנור/מנגל וצולים 3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 08.

    מוציאים בזהירות ומסובבים את השיפודים 180 מעלות, ומעל יוצקים מעט שמן זית ומהנוזלים בתחתית.

  • 09.

    צולים עוד כמה דקות, יש לשים לב שהשיפודים יצלו קלות, צבעם יהיה צלוי ובשלב זה נוציאם בכדי שהדג לא יתייבש.

  • 10.

    לפני ההגשה בוזקים מעט שמיר מעל כל שיפוד ומגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(101)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.