פיש אנד צ'יפס
חתיכות דג רכות עם ציפוי פריך מתובל – מנה כיפית שקל מאוד להכין בבית ולהגיש עם צ'יפס פריך. חשוב להקפיד שנוזלי הבלילה יהיו קרים מאוד כדי שהציפוי יצא פריך.

המרכיבים ל 4-6:
- 500 גרם אמנון או סלמון "דגי תנובה" מפולט וחתוך לרצועות
- 1/2 כוס קמח
- 1/2 כוס קורנפלור
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית חוויג' או כורכום
- 1/2 כפית מלח
- 3/4 כוס מי סודה קרה מאוד או מים קרים מאוד
- שמן
- צ'יפס ומלח
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים צלחת מרופדת בנייר סופג. מחממים שמן עמוק או חצי עמוק במחבת עמוקה או סיר.
-
02.
בזמן שהשמן מתחמם מכינים את הבלילה: מערבבים בקערה קמח, קורנפלור ותבלינים. מוסיפים סודה או מים וטורפים עד שהבלילה אחידה (נמנעים מערבוב יתר. זה בסדר אם יש מעט גושים בבלילה).
-
03.
כשהשמן חם טובלים את נתחי הדג בבלילה ומניחים במחבת (להבה בינונית-גבוהה). מטגנים כ-2 דקות עד להזהבה, הופכים ומטגנים את הצד שני עד הזהבה. מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת עם נייר סופג.
טיימר מופעל
-
04.
מגישים מיד עם צ'יפס ומלח.
-
05.
בתאבון!