פיש אנד צ'יפס - מתכון למנה כיפית שקל להכין בבית | השף הלבן

פיש אנד צ'יפס

חתיכות דג רכות עם ציפוי פריך מתובל – מנה כיפית שקל מאוד להכין בבית ולהגיש עם צ'יפס פריך. חשוב להקפיד שנוזלי הבלילה יהיו קרים מאוד כדי שהציפוי יצא פריך.

מאת: עורך השף הלבן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל 4-6:

  • 500 גרם אמנון או סלמון "דגי תנובה" מפולט וחתוך לרצועות
לבלילה:
  • 1/2 כוס קמח
  • 1/2 כוס קורנפלור
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית חוויג' או כורכום
  • 1/2 כפית מלח
  • 3/4 כוס מי סודה קרה מאוד או מים קרים מאוד
לטיגון:
  • שמן
להגשה:
  • צ'יפס ומלח
גודל תבנית: סיר לטיגון עמוק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים צלחת מרופדת בנייר סופג. מחממים שמן עמוק או חצי עמוק במחבת עמוקה או סיר.

  • 02.

    בזמן שהשמן מתחמם מכינים את הבלילה: מערבבים בקערה קמח, קורנפלור ותבלינים. מוסיפים סודה או מים וטורפים עד שהבלילה אחידה (נמנעים מערבוב יתר. זה בסדר אם יש מעט גושים בבלילה).

  • 03.

    כשהשמן חם טובלים את נתחי הדג בבלילה ומניחים במחבת (להבה בינונית-גבוהה). מטגנים כ-2 דקות עד להזהבה, הופכים ומטגנים את הצד שני עד הזהבה. מוציאים בעזרת כף מחוררת לצלחת עם נייר סופג.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 04.

    מגישים מיד עם צ'יפס ומלח.

  • 05.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(17)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.