פישבורגר
תקראו למנה הזאת איך שתרצו, אבל על דבר אחד אי אפשר להתווכח: הכי טעימה ברמות! דג הייק קריספי בתוך לחמניה עם ירקות ורוטב פיקנטי – לדעתנו, זו הארוחה המושלמת

המרכיבים ל 4 יחידות:
- 4 פילה בקלה (הייק) "דגי תנובה" מופשרים לפי הוראות היצרן
- ¾ כוס קמח לבן
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית פפריקה
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 כפית חרדל (חלק או גרגירים)
- 1 ביצה טרופה
- 250 מ"ל בירה לבנה
- ¼ כוס רוטב צ'ילי מתוק
- 1 ו-1/2 כפות דבש
- מיץ מחצי לימון
- 2 כפות מים
- שמן
- לחמניות המבורגר
- עלי חסה
- טבעות בצל סגול
- פרוסות עגבניות
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר לא גדול אבל עמוק מחממים שמן לטיגון. במקביל, שוטפים את הדגים, ומייבשים במגבת.
-
02.
מערבבים את כל חומרי הבלילה בקערה גדולה
-
03.
טובלים את הדג בבלילה ומכניסים לשמן העמוק והחם. כשהדג בשמן, מרימים אותו מעט עם מזלג כדי שלא יידבק על התחתית אלא יצוף.
-
04.
ברגע שהדג מזהיב מצידו האחד, הופכים ומזהיבים גם את צידו השני.
-
05.
מסירים את הדגים מהאש אל תוך נייר סופג. חוזרים על הפעולה עם שאר הנתחים.
-
06.
מערבבים את כל חומרי הרוטב ומבשלים עד להסמכה.
-
07.
מרכיבים את הפישבורגר: מניחים על לחמניית ההמבורגר את הירקות, מעליהם את הדג ועליו מורחים את הרוטב. סוגרים על החצי העליון של הלחמניה ומגישים
-
08.
בתאבון!