סלמון ים תיכוני
דג סלמון צלוי על מצע מרינדה של ירקות
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות:
- 4 מנות סטייק סלמון "דגי תנובה"
- 5 כפות שמן זית
- 1 גזר בינוי חתוך גס
- 1 בצל בינוני חתוך גס
- 1/2 מקל סלרי חתוך גס
- 1/2 כוס כוסברה
- 1/4 כוס פטרוזיליה
- 2 שיני שום
- 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד בפומפיה דקה
- 1 כפית סוכר חום
- 1/2 כפית כמון
- מיץ מלימון אחד
- 6 טיפות טבסקו
- 1 עגבניה עסיסית
- 1/2 כפית מלח
- 6 זיתים שחורים ללא חרצן
- 3/4 כוס יין לבן
הוראות הכנה:
-
01.
מעבירים את כל החומרים למעט הדג אל מעבד מזון וקוצצים לכמה שניות, עוצרים ושוב-כך כמה פעמים, עד לקבלת מרקם אחיד מעט גס אבל לא טחון לרסק. המרינדה צריכה להיות קצוצה דק.
-
02.
את הדגים מסדרים על נייר אפיה ומעל את המרינדה.
-
03.
מחממים את התנור ל-180 מעלות
-
04.
מכסים ומשרים ל-45 דקות מחוץ למקרר.
טיימר מופעל
-
05.
צולים בתנור כ-15 דקות עד לשינוי צבע.
טיימר מופעל
-
06.
מגישים חם בליווי חלק מהרוטב שנוצר בתבנית.
הכנת? כאן מדרגים