סלמון ברוטב פלפלים ושום עם יין לבן וענפי רוזמרין | השף הלבן

סלמון ברוטב פלפלים ושום

סלומון זה דג שטעים בכל מצב גם לאילו שפחות אוהבים דגים הסלומון זו האופציה המועדפת בגלל טעמו המשובח

מאת: עורך השף הלבן
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סלמון ברוטב פלפלים ושום

המרכיבים ל4 מנות:

  • 4 מנות פילה סלמון "דגי תנובה"
  • 1 עגבניה קצוצה
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות בינוניות
  • 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות בינוניות
  • 5 שיני שום פרוסות
  • רוזמרין גזור לענפים בינוניים
  • 2 כפות חמאת תנובה
  • פלפל לבן גרוס
  • מלח גס
  • 1/2 כוס יין לבן
  • לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • קמח

הוראות הכנה:

  • 01.

    לרוטב:מחממים במחבת כף חמאת תנובה ומאדים את הבצל לצבע זהוב.

  • 02.

    מוסיפים ענף הרוזמרין שלם, קורט פלפל לבן גרוס, קורט מלח גס, הפלפלים, העגבניה והשום וצולים לעוד 10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    מוסיפים את היין הלבן וצולים 5 דקות ביחד תוך ערבוב, מעל חום בינוני.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מוציאים את ענף הרוזמרין

  • 05.

    טוחנים במעבד מזון את הרוטב למרקם מעט גס.

  • 06.

    להכנת הדגים:מחממים את התנור ל-170 מעלות

  • 07.

    מעל הדגים מפזרים מעט מלח, פלפל לבן ומיץ לימון ומשרים ל-15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 08.

    מחממים במצלית כף חמאה ו-2 כפות שמן זית.

  • 09.

    מצפים קלות בקמח את הדגים מכל הצדדים וצולים כדקה מכל צד.

  • 10.

    מעבירים לתנור לצליה של 6-8 דקות ללא כיסוי, יש לשים לב לא לייבש את הדגים.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 11.

    בכל צלחת מניחים 2 כפות של הרוטב החם ומניחים מעל את הדג, מעטרים בענף קטן של רוזמרין טרי ומגישים.  

הכנת? כאן מדרגים
(152)