סלמון ברוטב פלפלים ושום
סלומון זה דג שטעים בכל מצב גם לאילו שפחות אוהבים דגים הסלומון זו האופציה המועדפת בגלל טעמו המשובח
המרכיבים ל4 מנות:
- 4 מנות פילה סלמון "דגי תנובה"
- 1 עגבניה קצוצה
- 2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות בינוניות
- 1 פלפל ירוק חתוך לקוביות בינוניות
- 5 שיני שום פרוסות
- רוזמרין גזור לענפים בינוניים
- 2 כפות חמאת תנובה
- פלפל לבן גרוס
- מלח גס
- 1/2 כוס יין לבן
- לימון
- 2 כפות שמן זית
- קמח
הוראות הכנה:
-
01.
לרוטב:מחממים במחבת כף חמאת תנובה ומאדים את הבצל לצבע זהוב.
-
02.
מוסיפים ענף הרוזמרין שלם, קורט פלפל לבן גרוס, קורט מלח גס, הפלפלים, העגבניה והשום וצולים לעוד 10 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים את היין הלבן וצולים 5 דקות ביחד תוך ערבוב, מעל חום בינוני.
טיימר מופעל
-
04.
מוציאים את ענף הרוזמרין
-
05.
טוחנים במעבד מזון את הרוטב למרקם מעט גס.
-
06.
להכנת הדגים:מחממים את התנור ל-170 מעלות
-
07.
מעל הדגים מפזרים מעט מלח, פלפל לבן ומיץ לימון ומשרים ל-15 דקות.
טיימר מופעל
-
08.
מחממים במצלית כף חמאה ו-2 כפות שמן זית.
-
09.
מצפים קלות בקמח את הדגים מכל הצדדים וצולים כדקה מכל צד.
-
10.
מעבירים לתנור לצליה של 6-8 דקות ללא כיסוי, יש לשים לב לא לייבש את הדגים.
טיימר מופעל
-
11.
בכל צלחת מניחים 2 כפות של הרוטב החם ומניחים מעל את הדג, מעטרים בענף קטן של רוזמרין טרי ומגישים.