המרכיבים ל 4 מנות:
- 3 עגבניות בשלות ואדומות
- 250 גרם פילה דניס, נקי מעור ועצמות
- 1/2 בצל סגול
- 1 לימון עסיסי
- 1 מנגו בשל
- 1 כוס גרגירי רימון
- 1/2 כוס סלרי אמריקאי, חתוך לקוביות קטנות מאוד
- שמן זית
- מלח גס
- חופן של כוסברה
- 8 עלי בזיליקום
- 1 כפית שטוחה פלפל ירוק חריף, קצוץ
- 1 כף ערק (או משקה אניס אחר)
הוראות הכנה:
-
01.
חוצים את העגבניות, מוציאים בעזרת כפית את מירב הגרעינים והמיץ, חותכים לקוביות קטנות ומעבירים לקערת ערבוב רחבה.
-
02.
קוצצים את הכוסברה וחותכים את עלי הבזיליקום לרצועות דקיקות ומאורכות -מוסיפים לקערת הערבוב.
-
03.
קולפים את המנגו עם סכין, מרחיקים את הגלעין וחותכים לקוביות בינוניות.
-
04.
חותכים את פילה הדניס לקוביות ומעבירים אל מעל העגבניות.
-
05.
קוצצים את הבצל דק ומוסיפים לקערה, מוסיפים את הסלרי וגרגירי הרימון.
-
06.
סוחטים את הלימון מעל ומתבלים ב-2 קורט מלח , כף ערק, פלפל חריף ומערבבים היטב.
-
07.
מכסים ומעבירים למקרר למשך 20 דקות.
טיימר מופעל
-
08.
מוציאים מן המקרר, מערבבים, מחזירים למקרר לעוד 5 דקות, מערבבים שוב ומגישים מיד בעוד הסביצ'ה קר. הערה: ניתן להגיש את הסביצ'ה בתוך עגבניה מרוקנת, כפי שמופיע בתמונה.
טיימר מופעל