פילה דג אמנון ברוטב יוגורט ועשבי תיבול
מנת דג אפוי רוטב חמצמץ עדין וארומטי המדגיש את טעמו הטבעי של הדג, מנה נהדרת לארוחת שבת

המרכיבים ל 4 מנות:
- 4 פרוסות של פילה דג אמנון של דגי תנובה
- 3 קורט מלח ים
- 3 כפות שמן זית
- 1/4 לימון טרי
- 8-10 עלי בזיליקום בינוניים
- 1 כף עלי אורגנו טרי
- 1/2 כוס פטרוזיליה
- 2 שיני שום
- 2 כפות עלי מרווה קצוצים גס
- 1 שורש ג'ינג'ר טרי
- פלפל שחור גרוס
- 4 כפות חלב תנובה
- 1.5 גביע יוגורט "שלי" או "יופלה" של תנובה, בטעם טבעי
- עירית
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים מראש את התנור ל-180 מעלות.
-
02.
מעל הדגים מפזרים מעט מלח ים, יוצקים מעט שמן זית ומיץ מרבע לימון טרי. משרים עד לסיום הכנת הרוטב.
-
03.
מעבירים למעבד מזון את הבזיליקום, האורגנו הטרי, הפטרוזיליה, המרווה, 2 שיני שום, חצי ס"מ ג'ינג'ר טרי, קורט פלפל שחור גרוס, 2 קורט מלח גס, 2 כף שמן זית, 4 כפות חלב וטוחנים למרקם מעט גס.
-
04.
מוסיפים כוס וחצי יוגורט טבעי ומערבבים ל-5 שניות.
-
05.
בודקים טעם ומשלימים במידת הצורך על ידי המלחה ופלפול.
-
06.
מסדרים את הדגים מעל תבנית עם נייר פרגמנט.
-
07.
יוצקים מעל מרוטב היוגורט וצולים בתנור כ- 15 דקות מכוסה, מסירים את הכיסוי וצולים עד לקבלת צבע שחום.
טיימר מופעל
-
08.
מפזרים מעל עירית קצוצה ומגישים חם.לעוד מתכוני דגים...