מתכון פילה דג אמנון ברוטב יוגורט ועשבי תיבול | השף הלבן

פילה דג אמנון ברוטב יוגורט ועשבי תיבול

מנת דג אפוי רוטב חמצמץ עדין וארומטי המדגיש את טעמו הטבעי של הדג, מנה נהדרת לארוחת שבת

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פילה דג אמנון ברוטב יוגורט ועשבי תיבול

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 4 פרוסות של פילה דג אמנון של דגי תנובה
  • 3 קורט מלח ים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/4 לימון טרי
  • 8-10 עלי בזיליקום בינוניים
  • 1 כף עלי אורגנו טרי
  • 1/2 כוס פטרוזיליה
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות עלי מרווה קצוצים גס
  • 1 שורש ג'ינג'ר טרי
  • פלפל שחור גרוס
  • 4 כפות חלב תנובה
  • 1.5 גביע יוגורט "שלי" או "יופלה" של תנובה, בטעם טבעי
  • עירית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים מראש את התנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    מעל הדגים מפזרים מעט מלח ים, יוצקים מעט שמן זית ומיץ מרבע לימון טרי. משרים עד לסיום הכנת הרוטב.

  • 03.

    מעבירים למעבד מזון את הבזיליקום, האורגנו הטרי, הפטרוזיליה, המרווה, 2 שיני שום, חצי ס"מ ג'ינג'ר טרי, קורט פלפל שחור גרוס, 2 קורט מלח גס, 2 כף שמן זית, 4 כפות חלב וטוחנים למרקם מעט גס.

  • 04.

    מוסיפים כוס וחצי יוגורט טבעי ומערבבים ל-5 שניות.

  • 05.

    בודקים טעם ומשלימים במידת הצורך על ידי המלחה ופלפול.

  • 06.

    מסדרים את הדגים מעל תבנית עם נייר פרגמנט.

  • 07.

    יוצקים מעל מרוטב היוגורט וצולים בתנור כ- 15 דקות מכוסה, מסירים את הכיסוי וצולים עד לקבלת צבע שחום.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 08.

    מפזרים מעל עירית קצוצה ומגישים חם.לעוד מתכוני דגים...

הכנת? כאן מדרגים
(203)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.