מוס סלמון בסלסילות פרמזן
המנה המושלמת שתעזור לכם להרשים את האורחים: מוס סלמון עשיר המוגש בסלסילות פרמזן שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול!
המרכיבים לתבנית שקעים (מאפינס) 12 מנות:
- 100 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" “השף הלבן"
- 1 גליל גבינת פרומעז "קולאז’’’ חתוך לקוביות
- 200 גרם סלמון מעושן
- 1/2 בצל בינוני קצוץ דק
- 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
- 3 כפות מיץ לימון
- פלפל שחור גרוס
- עירית קצוצה
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את המוס: טוחנים גבינת פרומעז, סלמון ובצל במעבד מזון עם להב מתכת. מוסיפים שמנת ומיץ לימון, מתבלים בפלפל ומערבלים כדקה, עד לקבלת תערובת אחידה. שומרים במקרר.
-
02.
מכינים את הסלסילות: מחממים תנור ל-160 מעלות.
-
03.
מניחים כף פתיתי פרמזן על נייר אפייה ושוטחים לעיגול בקוטר 8 ס"מ. מכינים עוד 4-3 עיגולים במרחק 4 ס"מ זה מזה ואופים 8-7 דקות, עד שהגבינה נמסה ומתקבלים עיגולים בגוון זהוב.
טיימר מופעל
-
04.
מוציאים את התבנית מהתנור. מעבירים את העיגולים החמים לתבנית שקעים (מאפינס) ודוחקים אותם פנימה בזריזות ובזהירות ליצירת סלסילות. מומלץ לאפות בשלושה מחזורים — כל פעם 4 סלסילות בלבד. מצננים.
-
05.
מגישים: ממלאים את הסלסילות במוס סלמון (אפשר לזלף בעזרת שקית זילוף) ומעטרים במעט עירית קצוצה. אפשר להשתמש בסלסילות הפרמזן להגשת כל ממרח, מוס ואפילו סלט אישי