מוסר בקארי קוקוס - כשר לפסח | השף הלבן

מוסר בקארי קוקוס

נתחי דג ברוטב מתובל וטעים על בסיס נוזל קוקוס.

מאת: דנית סלומון
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מוסר בקארי קוקוס
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל4:

  • 4 נתחי מוסר "דגי תנובה" מופשרים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • מעט קמח תפוחי אדמה לאיבוק נתחי הדג
  • 3 כפות שמן זית
  • עלי כוסברה להגשה
לרוטב הקארי:
  • 2 כפות (50 גרם) רסק עגבניות
  • 1 כף זנגביל טרי מגורר
  • 2 שיני שום גדולות כתושות
  • קליפה מגוררת ומיץ מחצי לימון
  • 1 כף אבקת קארי
  • ½ כפית כורכום
  • 1 קופסה (400 מ"ל) נוזל קוקוס משומר ("חלב" קוקוס - 5.7% עד 12% שומן)
  • ½ כפית סוכר
  • מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים את נתחי הדג במגש גדול - צד העור כלפי מטה, ומטפטפים עליהם את מיץ הלימון. משהים 10 דקות. מייבשים היטב במגבות נייר, ומאבקים בקמח תפוחי אדמה. מנערים את העודפים.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מחממים את השמן במחבת גדולה. מניחים את נתחי הדג במחבת כשצד העור כלפי מטה, ומטגנים במשך 4-3 דקות, עד שהעור זהוב ופריך. מוציאים את נתחי הדג לצלחת או למגש.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מוסיפים למחבת רסק עגבניות, זנגביל, שום, קליפת לימון, אבקת קארי וכורכום, ומטגנים תוך ערבוב במשך 30 שניות. מוסיפים את נוזל הקוקוס בהדרגה, תוך ערבוב. טורפים לרוטב אחיד, ומגרדים בכף עץ את חתיכות הדג שנותרו דבוקות למחבת. מוסיפים מיץ לימון, סוכר ומלח לפי הטעם ומביאים לרתיחה.

  • 04.

    מחזירים את נתחי הדג למחבת - מניחים אותם כשצד העור למעלה. מוסיפים למחבת את כל הנוזלים שהצטברו בצלחת. מביאים לרתיחה עדינה, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 15 דקות. טועמים ומתקנים את התיבול. מעבירים לכלי הגשה, ומפזרים למעלה עלי כוסברה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)