דניס בגריל - פשוט מהיר וטעים | השף הלבן

דניס בגריל

מתכון פשוט ומינימליסטי המשמר ומדגיש את טעמו הטבעי של הדג, מנה אידיאלית לארוחת צהריים חגיגית ובריאה

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
דניס בגריל

המרכיבים ל4 מנות:

  • 2 דגי דניס טריים נקיים בבטן ומקשקשים
  • מלח
  • פלפל לבן גרוס
  • 2 ענפי רוזמרין
  • לימון פרוס
  • 2 שיני שום פרוסות
  • מיץ סחוט טרי מלימון אחד
  • כף שמן זית
  • 4 פרוסות לימון חתוכות ל-4 משולשים
  • 2 ענפי פטרוזיליה מסולסלת מפורקים

הוראות הכנה:

  • 01.

     שוטפים קלות את הדגים.

  • 02.

    מניחים את הדג השלם על קרש החיתוך, ובעזרת סכין חדה חורצים 3 חתכים עמוקים לרוחב אלכסוני של בטן הדג. על 2 צידי הדג ובתוך בטן הדג בוזקים מלח ופלפל לבן גרוס.

  • 03.

     מכניסים את ענף הרוזמרין לתוך בטן הדג יחד עם 2 פרוסות לימון ושן שום פרוסה.

  • 04.

     מברישים על הדג משני צדדיו שמן זית ומיץ לימון.

  • 05.

     מניחים את הדג על רשת הגריל החמה והמשומנת וצולים כ-5 דקות לערך.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 06.

     בעזרת מלקחיים אוחזים בזנב הדג ומרימים בזהירות .מניחים את הדג על צידו השני אך יש לשים לב: אם עור הדג עדיין מאוד דבוק לרשת אז הדג עדיין לא צלוי מספיק. מומלץ להפוך רק פעם אחת את הדג.

  • 07.

     לאחר 5 דקות בודקים אם הדג מוכן ע"י נסיון הרמה מהזנב. מורידים לקרש חיתוך וחותכים כל דג ל-2 חלקים.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 08.

     מניחים בצלחת הגשה ומעל הדג מפזרים את פרוסות הלימון והפטרוזיליה המסולסלת. הערה: חום הגריל עבור תפריט זה חייב להיות בינוני ועל רשת הגריל להיות נקיה מאוד משומנת ומעט מוגבהת מעל לחום הגחלים  

הידעת?

על אף שדגים הם מבין מחומרי הגלם שאנשים הכי מפחדים להתעסק איתם בבית, הם גם נחשבים לחומר גלם פופולרי שמסוגל ליצור מנות נהדרות. חשוב לציין כי הכנה של דגים בבית לא חייבת להיות מסובכת – לא חייבים להיות שף כדי להכין מנת דג עסיסית וטעימה. הדרך הטובה והקלה ביותר להכין אותם במינימום התעסקות בבית היא פשוט להכניס אותם לתנור. בשביל לעזור לכם ליצור מנת דג שתרצו להכין עוד ועוד, הבאנו לכם מתכון לדג דניס בתנור שיכול לשמש כמנה עיקרית נהדרת, מושלמת לארוחת שישי, ארוחת חג ואפילו ארוחת ערב של אמצע שבוע אם רוצים משהו קצת שובר שגרה.

אז קבלו מתכון פשוט ומינימליסטי המשמר ומדגיש את טעמו הטבעי של הדניס, מנה אידיאלית לארוחת צהריים חגיגית ובריאה.

הכנת? כאן מדרגים
(530)