מתכון דג סול בעלי מנגולד ולימון | השף הלבן

דג סול בעלי מנגולד ולימון

מנה מהירה ומושלמת לאירוח: פילה דג סול בעשבי תיבול, לימון ומנגולד

מאת: עורך השף הלבן
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
דג סול בעלי מנגולד ולימון

המרכיבים ל4 מנות:

  • 4 מנות פילה דג סול
  • 2 קורט מלח
  • פלפל לבן
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 1/2 לימון קלוף וחתוך לקוביות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני, פרוס לרצועות דקות
  • 1 פלפל אדום בינוני, חתוך לרצועות
  • 1 גזר קטן פרוס לחצאי פרוסות דקות
  • 4 עלי מנגולד ללא השורש הרחב, חתוכות לרצועות ברוחב ס"מ
  • 1/3 כוס יין לבן
  • פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפשירים את הדגים במקרר ללילה.

  • 02.

    מתבלים את הדגים בקורט מלח, פלפל לבן ומיץ הלימון.

  • 03.

    במחבת רחבה ועמוקה בעלת שתי ידיות (מצלית) מחממים 2 כפות שמן זית ומוסיפים את הבצל עם פרוסות הגזר הדקות והפלפל האדום ומטגנים 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מוסיפים את עלי המנגולד וצולים לכמה דקות נוספות.

  • 05.

    מוסיפים את קוביות הלימון, 1/3 כוס יין לבן, חצי כוס מים, מתבלים בקורט מלח ומרתיחים.

  • 06.

    מניחים מעל את הדגים ומכסים אותם ברוטב.

  • 07.

    מכסים את המחבת ומבשלים במשך 15 דקות מעל חום נמוך.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 08.

    מסירים את המכסה, מפזרים מעל פטרוזיליה וצולים לעוד כמה דקות ללא כיסוי, מגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(98)