דג סול בעלי מנגולד ולימון
מנה מהירה ומושלמת לאירוח: פילה דג סול בעשבי תיבול, לימון ומנגולד
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות:
- 4 מנות פילה דג סול
- 2 קורט מלח
- פלפל לבן
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- 1/2 לימון קלוף וחתוך לקוביות
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל בינוני, פרוס לרצועות דקות
- 1 פלפל אדום בינוני, חתוך לרצועות
- 1 גזר קטן פרוס לחצאי פרוסות דקות
- 4 עלי מנגולד ללא השורש הרחב, חתוכות לרצועות ברוחב ס"מ
- 1/3 כוס יין לבן
- פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה:
-
01.
מפשירים את הדגים במקרר ללילה.
-
02.
מתבלים את הדגים בקורט מלח, פלפל לבן ומיץ הלימון.
-
03.
במחבת רחבה ועמוקה בעלת שתי ידיות (מצלית) מחממים 2 כפות שמן זית ומוסיפים את הבצל עם פרוסות הגזר הדקות והפלפל האדום ומטגנים 5 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים את עלי המנגולד וצולים לכמה דקות נוספות.
-
05.
מוסיפים את קוביות הלימון, 1/3 כוס יין לבן, חצי כוס מים, מתבלים בקורט מלח ומרתיחים.
-
06.
מניחים מעל את הדגים ומכסים אותם ברוטב.
-
07.
מכסים את המחבת ומבשלים במשך 15 דקות מעל חום נמוך.
טיימר מופעל
-
08.
מסירים את המכסה, מפזרים מעל פטרוזיליה וצולים לעוד כמה דקות ללא כיסוי, מגישים חם.
הכנת? כאן מדרגים