מתכון ברבוניות ים תיכוניות | השף הלבן

ברבוניות ים תיכוניות

הדגים האהובים והמוכרים בהכנה ביתית

מאת: עורך השף הלבן
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ברבוניות ים תיכוניות

המרכיבים ל מנות 4:

  • 12 דגי ברבוניה נקיים (להשיג ברשתות השיווק)
  • שמן זית
  • מלח גס
  • מיץ מלימון שלם
  • מלח
  • 6 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
  • 2 כפות פלפל צהוב קצוץ דק
  • 1 כף פלפל ירוק קצוץ דק
  • 1/3 כוס עלי מרווה קצוצים
  • פלפל שאטה מיובש טחון
  • כפית שום כתוש
  • פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את גריל התנור

  • 02.

    על תבנית מניחים נייר אפיה ומסדרים מעליו את הברבוניות.

  • 03.

    מורחים מעל הדגים שמן זית, בוזקים מעט מלח גס וצולים במרכז התנור כ-2 דקות, הופכים לדקה נוספת ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 04.

    בקערית מערבבים את הלימון, השרי, מעט פלפל שאטה טחון, הפלפלים הקצוצים, שום, קורט מלח, חצי קורט פלפל לבן, עלי המרווה וחצי כוס שמן זית.

  • 05.

    בכלי שטוח יוצקים חצי מהמשרה, מוסיפים את הדגים ומעליהם שוב יוצקים מהמשרה.

  • 06.

    מערבבים קלות כך שהדגים יתכסו במשרה ומעבירים למקרר לשעה.

  • 07.

    מחזירים את הברבוניות אל התבנית עם נייר אפיה חדש וצולים מתחת לגריל.

  • 08.

    מעטרים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(95)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.