מתכון תבשיל שייטל בשלוש פיטריות | השף הלבן

תבשיל שייטל בשלוש פטריות

תבשיל קדירה, מחמם ומנחם. נתחי בשר שייטל בבישול ארוך עם מגוון סוגי פטריות

מאת: שף אבי שטייניץ
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
תבשיל שייטל בשלוש פיטריות

המרכיבים ל4 מנות:

  • ​800 גרם קוביות שייטל "אדום אדום" (2x2 ס"מ)
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 ענפי טימין טרי
  • 1 כוס סלרי אמריקאי חתוך באורך 1.5 ס"מ
  • מלח ופלפל שחור טחון לפי טעם
  • כוס מים או נוזל עוף
  • להכנת הפטריות:
  • ½1 סלסלות פטריות שמפניון חצויות
  • 1 סלסלת פטריות ירדן חצויות
  • 1 סלסלת פטריות פורטבלו (חורש) פרוסות גס
  • 3 כפות שמן קנולה
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כוס בצל ירוק חתוך

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן בסיר כבד, מכניסים את קוביות הבשר ומטגנים עד להשחמה.

  • 02.

    מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב עד להזהבה. מתבלים, מוסיפים את הסלרי והנוזלים ומביאים לרתיחה.מבשלים בסיר מכוסה על להבה נמוכה כשעה, תוך שמירה על בעבוע בינוני קל.

  • 03.

    מטגנים במחבת גדולה חמה מאד, את הפטריות (כל סוג בנפרד ולהשתדל בכמות קטנה בכל פעם) עד להשחמה, מתבלים ומוסיפים לתבשיל. ממשיכים לבשל כ- 10 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    מוסיפים את הבצל הירוק ומתקנים תיבול.

הכנת? כאן מדרגים
(41)