תבשיל בשר ברוטב עגבניות עשיר מתכון טעים ומזין | השף הלבן

תבשיל בשר ברוטב עגבניות עשיר מתכון טעים ומזין

מנה בשרית שצריך לתת לה שעתיים וחצי על האש עד נימוחות

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
תבשיל בשר ברוטב עגבניות עשיר מתכון טעים ומזין

המרכיבים ל 6 מנות:

  • 750 גרם קוביות בשר בקר
  • 1 כף שמן
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפיות סוכר
  • 800 גרם עגבניות שלמות קלופות
  • 5 תפו"א בינוניים קלופים חתוכים לקוביות בגודל בינוני
  • 2 גבעולי רוזמרין טרי (מומלץ אך לא הכרחי)
  • שמן זית לטיגון (עומק 2 ס"מ בסיר או מחבת)
  • ¾7 כוסות מים רותחים
  • 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • 3 שיני שום בינוניות קצוצות

הוראות הכנה:

  • 01.

    במעבד מזון, טוחנים את העגבניות הקלופות שבקופסא.

  • 02.

    מחממים כף שמן בסיר לחום גבוה, מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב לקבלת השחמה קלה מכל הצדדים.

  • 03.

    מתבלים את קוביות הבשר במלח וסוכר. מערבבים קלות ומוסיפים את העגבניות ו ½ ליטר מים רותחים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה לבינונית נמוכה לקבלת בעבוע בינוני קל, מבשלים כשעה בסיר גלוי ללא מכסה.

  • 04.

    לקראת תום השעה הראשונה, מטגנים את קוביות תפו"א בשמן הזית עד להזהבה יפה ומוסיפים לתבשיל (מייד בתום הטיגון).

  • 05.

    מכניסים את גבעולי הרוזמרין לשמן הרותח מטגנים כ 1/2 דקה ומוסיפים לתבשיל.

  • 06.

    מוסיפים כ 6 כפות משמן הזית הרותח ואת המים הנותרים, ממשיכים לבשל כשעה ורבע נוספות תוך שמירה על בעבוע בינוני קל.

  • 07.

    מכבים, מוסיפים את השום והפטרוזיליה הקצוצה. מערבבים לקבלת פיזור אחיד, משהים למנוחה של כ 1/2 שעה.

  • 08.

    מגישים בצלחות עמוקות מלווה בלחם כפרי ריחני.  

הכנת? כאן מדרגים
(608)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.