תבשיל בשר בפלפלים
תבשיל קדרה בשרי טעים ומשביע
בשרי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנותת:
- 1 מגש קוביות בשר לתבשילי קדירה
- 2 כפות שמן
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 כוס יין לבן יבש (220 מ"ל)
- 6 כוסות מים רותחים
- 2 פלפל אדום חתוך לקוביות 3X3 ס"מ
- 2 פלפל צהוב חתוך לקוביות 3X3 ס"מ
- 2 שיני שום בינוניות פרוסות
- ~לרוטב ~~
- 4 כפות חומץ בן יין אדום
- 1 כף מחוקה קורנפלור
- 1 כפית שטוחה סוכר
- 1/2 כפית אורגנו או תימין/קורנית יבש
- 1 כף גדושה פטרוזיליה קצוצה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים שמן בסיר, מכניסים את הבשר ומטגנים עד לקבלת השחמה יפה בכל הצדדים.
-
02.
מתבלים את קוביות הבשר במלח וסוכר ומערבבים קלות.
-
03.
מוסיפים את היין ו 2 כוסות מים רותחים, מערבבים מעט ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר חלקית ומבשלים כ 1 שעה על להבה נמוכה תוך שמירה על בעבוע קל.
-
04.
בתום השעה מוסיפים לסיר שום, פלפלים ו 4 כוסות מים רותחים נוספות. ממשיכים לבשל כשעה וחצי נוספות.
-
05.
בכלי נפרד, מערבבים את חומרי הרוטב ומוזגים לסיר תוך כדי ערבוב. מבשלים 5 דקות אחרונות ומכבים. מומלץ מאד להגיש על מצע של אורז לבן ריחני.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים