תבשיל בשר בפטריות, יין וסילאן של מירי כהן
מירי כהן לוקחת אותנו למסע בעקבות הריחות הנהדרים של תבשילי החג שלה. לכבוד ראש השנה היא מציגה תבשיל עשיר של בשר, יין, פטריות וסילאן.
בשרי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: מירי כהן
עיצוב: מירי כהן
המרכיבים לכ-4 אנשים:
- נתח שלם - פילה מדומה עגל טרי של אדום-אדום
- 2 קופסאות פטריות שלמות
- 2 בצלים בינוניים
- כוס יין אדום
- 1/3 כוס סילאן
- 1/2 כף כורכום
- כפית פלפל שחור
- מלח
- כף תבלין גריל עוף
- מעט שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
מרתיחים את הבשר במים עם עלי דפנה, פלפל אנגלי, סלרי ומלח.
-
02.
מקררים ופורסים את הבשר לפרוסות דקות.
-
03.
פורסים ומטגנים עם שמן זית את הבצלים.
-
04.
מוסיפים יין וסילאן ומבשלים כעשר דקות, מוסיפים את התבלינים ו-3 כוסות ציר מסוננים מהמים בהם הרתחנו את הבשר
-
05.
מוסיפים פטריות ומבשלים כעשר דקות נוספות
-
06.
לסיום, יש להוסיף את פרוסות הבשר ולהניח מעל נייר אפיה רטוב וסחוט.
-
07.
מבשלים כ-45 דקות על אש קטנה.
טיימר מופעל
-
08.
מגישים חם. בתיאבון!
הכנת? כאן מדרגים