תבשיל בשר בבישול ארוך עם משמשים, שזיפים ובצלים | השף הלבן

תבשיל בשר בבישול ארוך עם משמשים, שזיפים ובצלים

מתכון של רחלי קרוט לתבשיל בשר שישדרג לכם את ארוחת החג! תבשיל מתקתק עם משמשים ושזיפים שכל בני המשפחה יאהבו

מאת: רחלי קרוט
בשרי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צילום: רחלי קרוט

המרכיבים ל6:

  • 4 כפות שמן זית
  • 10 בצלי שאלוט קלופים
  • 10 שיני שום קלופות
  • 3-4 ענפי סלרי עם או בלי העלים
  • שורש פטרוזיליה קלוף
  • 1.5 קילו כתף או פילה מדומה או צלעות של "אדום אדום" חתוך לקוביות גדולות
  • 5-6 ענפי טימין
  • 2 עלי דפנה
  • 3 כפות דבש
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • מים רותחים
  • 15 משמשים מיובשים
  • 10 שזיפים מיובשים
  • 1-2 גזרים קלופים
  • שקית תפוחי אדמה קטנים (מיני) - לא חובה
  • עלי פטרוזיליה קצוצים להגשה
גודל תבנית: סיר סוטאז' בקוטר 32 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    קוצצים את הסלרי לפרוסות דקות ואת שורש הפטרוזיליה לקוביות

  • 02.

    בסיר סוטאז גדול מחממים שמן זית ומוסיפים בצלים, שיני שום, סלרי ושורש פטרוזיליה חתוך. מטגנים ביחד במשך 10-15 דקות או עד הזהבה קלה

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 03.

    מגבירים את האש ללהבה הכי גבוהה ומוסיפים את הבשר. צורבים אותו בסיר, עם ערבוב מדי פעם, עד שהוא משנה את צבעו ומקבל צריבה יפה

  • 04.

    מוסיפים דבש, ענפי טימין, עלי דפנה, פלפל גרוס, מלח וצ'ילי ומערבבים

  • 05.

    מוסיפים מים רותחים עד כיסוי הבשר

  • 06.

    מכסים את הסיר, מורידים את האש לנמוכה, ומבשלים במשך 2-3 שעות (תלוי בנתח שבחרתם – בשלב הזה הוא צריך להיות כבר רך ואם לא מוסיפים עוד חצי שעה בישול). רק חשוב לוודא מדי פעם שיש נוזלים בסיר

  • 07.

    בינתיים חותכים את הגזרים למקטעים של 3 ס"מ ואת תפוחי האדמה חוצים לחצי

  • 08.

    אחרי שהבשר די רך מוסיפים משמשים, שזיפים, גזר ותפוחי אדמה ומערבבים בעדינות. סוגרים את הסיר ומבשלים עוד שעה או עד שהבשר רך רך וגם תפוחי האדמה

  • 09.

    מסיימים את הבישול בחצי שעה בתנור, על 190 מעלות וללא מכסה כדי לקבל השחמה גם של הבשר וגם של תפוחי האדמה

  • 10.

    מוציאים את עלי הדפנה, מעטרים בפטרוזיליה ומגישים

הידעת?

הערות ושדרוגים:- ניתן להוסיף לתבשיל גם 2 נתחי אוסובוקו שיוסיפו שומניות ורכות- אפשר לוותר על השזיפים או על המשמשים ולהגדיל את הכמות של השני שהחלטתם לשים- אל תוותרו על הסלרי, הוא מוסיף המון טעם. מה שכן, שורש הפטרוזיליה הוא לא חובה אם כי הוא מוסיף מאוד לטעם.- לא חייבים להשתמש בגזר ולא בתפוחי אדמה, הם כאן כדי להפוך את המנה לארוחה של ממש- במקום דבש אפשר להשתמש סילאן או מייפל- אם אין לכם טימין אפשר לשים 2 ענפי רוזמרין אבל להקפיד להוציא אותם בסיום הבישול- בכל שלב בזמן הבישול, אם אתם רואים שאין נוזל, אפשר להוסיף עוד כוס מים רותחים. זה גם יגרום לזה שיהיה לכם הרבה רוטב בסוף הבישול

הכנת? כאן מדרגים
(3)