תבשיל בשר בבישול ארוך עם משמשים, שזיפים ובצלים
מתכון של רחלי קרוט לתבשיל בשר שישדרג לכם את ארוחת החג! תבשיל מתקתק עם משמשים ושזיפים שכל בני המשפחה יאהבו
המרכיבים ל6:
- 4 כפות שמן זית
- 10 בצלי שאלוט קלופים
- 10 שיני שום קלופות
- 3-4 ענפי סלרי עם או בלי העלים
- שורש פטרוזיליה קלוף
- 1.5 קילו כתף או פילה מדומה או צלעות של "אדום אדום" חתוך לקוביות גדולות
- 5-6 ענפי טימין
- 2 עלי דפנה
- 3 כפות דבש
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית גדושה מלח
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס
- מים רותחים
- 15 משמשים מיובשים
- 10 שזיפים מיובשים
- 1-2 גזרים קלופים
- שקית תפוחי אדמה קטנים (מיני) - לא חובה
- עלי פטרוזיליה קצוצים להגשה
הוראות הכנה:
-
01.
קוצצים את הסלרי לפרוסות דקות ואת שורש הפטרוזיליה לקוביות
-
02.
בסיר סוטאז גדול מחממים שמן זית ומוסיפים בצלים, שיני שום, סלרי ושורש פטרוזיליה חתוך. מטגנים ביחד במשך 10-15 דקות או עד הזהבה קלה
טיימר מופעל
-
03.
מגבירים את האש ללהבה הכי גבוהה ומוסיפים את הבשר. צורבים אותו בסיר, עם ערבוב מדי פעם, עד שהוא משנה את צבעו ומקבל צריבה יפה
-
04.
מוסיפים דבש, ענפי טימין, עלי דפנה, פלפל גרוס, מלח וצ'ילי ומערבבים
-
05.
מוסיפים מים רותחים עד כיסוי הבשר
-
06.
מכסים את הסיר, מורידים את האש לנמוכה, ומבשלים במשך 2-3 שעות (תלוי בנתח שבחרתם – בשלב הזה הוא צריך להיות כבר רך ואם לא מוסיפים עוד חצי שעה בישול). רק חשוב לוודא מדי פעם שיש נוזלים בסיר
-
07.
בינתיים חותכים את הגזרים למקטעים של 3 ס"מ ואת תפוחי האדמה חוצים לחצי
-
08.
אחרי שהבשר די רך מוסיפים משמשים, שזיפים, גזר ותפוחי אדמה ומערבבים בעדינות. סוגרים את הסיר ומבשלים עוד שעה או עד שהבשר רך רך וגם תפוחי האדמה
-
09.
מסיימים את הבישול בחצי שעה בתנור, על 190 מעלות וללא מכסה כדי לקבל השחמה גם של הבשר וגם של תפוחי האדמה
-
10.
מוציאים את עלי הדפנה, מעטרים בפטרוזיליה ומגישים
הידעת?
הערות ושדרוגים:- ניתן להוסיף לתבשיל גם 2 נתחי אוסובוקו שיוסיפו שומניות ורכות- אפשר לוותר על השזיפים או על המשמשים ולהגדיל את הכמות של השני שהחלטתם לשים- אל תוותרו על הסלרי, הוא מוסיף המון טעם. מה שכן, שורש הפטרוזיליה הוא לא חובה אם כי הוא מוסיף מאוד לטעם.- לא חייבים להשתמש בגזר ולא בתפוחי אדמה, הם כאן כדי להפוך את המנה לארוחה של ממש- במקום דבש אפשר להשתמש סילאן או מייפל- אם אין לכם טימין אפשר לשים 2 ענפי רוזמרין אבל להקפיד להוציא אותם בסיום הבישול- בכל שלב בזמן הבישול, אם אתם רואים שאין נוזל, אפשר להוסיף עוד כוס מים רותחים. זה גם יגרום לזה שיהיה לכם הרבה רוטב בסוף הבישול