מתכון רוסטביף בשום ורוזמרין | השף הלבן

רוסטביף בשום ורוזמרין

בואו ללמוד להכין כמו שצריך ובקלות רוסטביף בתנור שיקצור מחמאות

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
רוסטביף בשום ורוזמרין

המרכיבים ל4 מנות:

  • נתח של 1.5 ק"ג של סינטה "אדום אדום": לבקש מהקצב נתח מיושן. צורתו חייבת להיות אחידה ומתאימה לצליה .
  • 4 שיני שום חתוכות ל-1/4 לאורכן
  • 3 כפות שמן זית
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות של עלי רוזמרין טריים-קצוצים גס
  • 1 כף חרדל גרגרים
  • 1 כפית חרדל חלק
  • דבש
  • טריאקי
  • מלח גס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מוציאים אל משטח העבודה את נתח הסינטה.

  • 02.

    בעזרת סכין חדה וצרה דוקרים בצד העליון של הנתח 14-10 חורים ונועצים בהם את השום לעומק.

  • 03.

    מורחים את הנתח ב- 3 כפות שמן זית

  • 04.

    מפזרים מעל 3 קורט של פלפל שחור גרוס, מפזרים את עלי הרוזמרין ומורחים את החרדל מעל.

  • 05.

    מוציאים את רשת התנור אל משטח העבודה.

  • 06.

    מחממים את התנור ל-180 מעלות.

  • 07.

    משאירים את נתח הבשר כחצי שעה מחוץ למקרר לספיגת טעמים. לאחר חצי שעה מניחים על הרשת ומעבירים לתנור.

  • 08.

    צולים את הבשר על הרשת מעל התבנית למשך 20 דקות (הבשר יישאר במידת צלייה מדיום)

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 09.

    מוציאים את נתח הבשר ומעבירים אותו בשלמותו לקרש העבודה.

  • 10.

    פורסים פרוסות דקות ומגישים לצדן קעריות קטנות עם דבש, טריאקי ומלח גס, לכל סועד.  

הכנת? כאן מדרגים
(196)