קציצות ברוטב שילדים אוהבים
קציצות בקר ועוף שיש בתוכן מגוון גדול של ירקות ומתאימות במיוחד לטעמם של ילדים.
בשרי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות

המרכיבים ל 30 קציצות:
עיסת הקציצות (ללא טיגון):
- 300 גרם בשר בקר טחון "אדום אדום"
- 200 גרם בשר עוף טחון
- 1 ביצה
- 2-1 קישואים קטנים מגורדים דק וסחוטים
- 1 בצל גדול קצוץ דק וסחוט מנוזלים
- 2 שיני שום כתושות
- 4-3 כפות פירורי לחם
- 1/2 שקית אבקת אפייה
- 2-1 כפות רסק עגבניות
- 1 כף מיונז
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית תבלין גריל עוף
- 2-1 כפיות מלח
- 1/2 כפית סוכר
לרוטב הירקות:
- 2 כפות שמן לטיגון
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 גזרים קלופים ופרוסים
- 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 קישוא בינוני פרוס
- 1 בטטה קטנה קלופה וחתוכה לקוביות
- 1 כוס קוביות דלעת
- 4-3 כוסות ציר עוף או ציר ירקות
- 3-2 כפות רסק עגבניות
- 2 שיני שום כתושות
- מלח ופלפל
- 1/2 כפית סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים היטב את מרכיבי עיסת הקציצות. מכסים ומקררים שעה-שעתיים כדי שהעיסה תתייצב.
-
02.
מכינים את רוטב הירקות. מחממים את השמן בסיר גדול ומזהיבים את הבצל. מוסיפים את שאר הירקות ומערבבים היטב.
-
03.
מוסיפים לסיר 4-3 כוסות ציר עוף, רסק עגבניות ושום. מתבלים במלח, בפלפל ובסוכר. מביאים לרתיחה.
-
04.
בידיים רטובות צרים קציצות עגולות בגודל כדור פינג-פונג (או בצורת קבבונים). מוסיפים את הקציצות לרוטב הירקות הרותח, מביאים שוב לרתיחה, מכסים ומבשלים במשך 45 דקות מעל להבה נמוכה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים