מתכון צלי שייטל שיכור מיין | השף הלבן

צלי שייטל שיכור מיין

מנה מושלמת לאירוח של חברים או כמנת חג לצד תוספת מעניינת

מאת: שף אבי שליסל
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צלי שייטל שיכור מיין

המרכיבים ל 8-10 מנות:

  • 1 1/2 ק”ג נתח שייטל טרי
  • 1 בקבוק יין אדום רגיל
  • 1 כוס יין אדום מתוק
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 2 גזרים קטנים חתוכים לטבעות
  • 3 כפות אבקת מרק בקר
  • 2 כוסות מים
  • 3 עלי דפנה
  • 1/2 כוס שמן
  • מלח פלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את הינות עם המים ירקות השורש ואבקת המרק ומוסיפים את עלי הדפנה ומשרים את נתח הבשר ללילה

  • 02.

    מוציאים את הנתח מהמישרה ומתבלים בפלפל

  • 03.

    מחממים שמן בסיר וצורבים את הנתח מכל צידיו

  • 04.

    מוציאים את הנתח ומוסיפים את הנוזל לסיר מביאים לרתיחה ומכניסים את הנתח לנוזל החם .מכסים וצולים בצנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ שעה ומחצה עד שהבשר מוכן . מוציאים ומצננים מעט

  • 05.

    מסננים את הנוזל ומרכזים לקבלת רוטב

הכנת? כאן מדרגים
(258)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.