מתכון צלי שייטל שיכור מיין | השף הלבן

צלי שייטל שיכור מיין

מנה מושלמת לאירוח של חברים או כמנת חג לצד תוספת מעניינת

מאת: שף אבי שליסל
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צלי שייטל שיכור מיין

המרכיבים ל8-10 מנות:

  • 1 1/2 ק”ג נתח שייטל טרי
  • 1 בקבוק יין אדום רגיל
  • 1 כוס יין אדום מתוק
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 2 גזרים קטנים חתוכים לטבעות
  • 3 כפות אבקת מרק בקר
  • 2 כוסות מים
  • 3 עלי דפנה
  • 1/2 כוס שמן
  • מלח פלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את הינות עם המים ירקות השורש ואבקת המרק ומוסיפים את עלי הדפנה ומשרים את נתח הבשר ללילה

  • 02.

    מוציאים את הנתח מהמישרה ומתבלים בפלפל

  • 03.

    מחממים שמן בסיר וצורבים את הנתח מכל צידיו

  • 04.

    מוציאים את הנתח ומוסיפים את הנוזל לסיר מביאים לרתיחה ומכניסים את הנתח לנוזל החם .מכסים וצולים בצנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ שעה ומחצה עד שהבשר מוכן . מוציאים ומצננים מעט

  • 05.

    מסננים את הנוזל ומרכזים לקבלת רוטב

הכנת? כאן מדרגים
(258)