צלי שייטל שיכור מיין
מנה מושלמת לאירוח של חברים או כמנת חג לצד תוספת מעניינת
בשרי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל8-10 מנות:
- 1 1/2 ק”ג נתח שייטל טרי
- 1 בקבוק יין אדום רגיל
- 1 כוס יין אדום מתוק
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות
- 2 גזרים קטנים חתוכים לטבעות
- 3 כפות אבקת מרק בקר
- 2 כוסות מים
- 3 עלי דפנה
- 1/2 כוס שמן
- מלח פלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את הינות עם המים ירקות השורש ואבקת המרק ומוסיפים את עלי הדפנה ומשרים את נתח הבשר ללילה
-
02.
מוציאים את הנתח מהמישרה ומתבלים בפלפל
-
03.
מחממים שמן בסיר וצורבים את הנתח מכל צידיו
-
04.
מוציאים את הנתח ומוסיפים את הנוזל לסיר מביאים לרתיחה ומכניסים את הנתח לנוזל החם .מכסים וצולים בצנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ שעה ומחצה עד שהבשר מוכן . מוציאים ומצננים מעט
-
05.
מסננים את הנוזל ומרכזים לקבלת רוטב
הכנת? כאן מדרגים