צלי קדירה מהיר של קוביות צ’אך
מנה מפוארת שתשביע הרבה אנשים
בשרי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל6 מנות:
- 1 ק"ג קוביות צ’אך "אדום אדום" בגודל 2.5X2.5 ס"מ
- 3 כפות שמן קנולה
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
- 3-4 שיני שום כתושות
- 3 גזרים קלופים פרוסים לעיגולים
- צרור שלם של פטרוזיליה קצוצה גס
- 1 כף אבקת מרק ירקות
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
- 11/2-2 כוסות מים
- 250 גר’ שעועית חתוכה באורך של 3 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים סיר כבד לחום גבוה מאוד ומוסיפים את השמן.
-
02.
משחימים בסיר החם את קוביות הבשר ומוציאים לצלחת נפרדת.
-
03.
מוסיפים לסיר בצל ומטגנים עד להשחמה. מוסיפים את השום, הגזר והפטרוזיליה ומתבלים. משיבים את הבשר אל הסיר ומוסיפים מים חמים עד ל- ¾ מגובה הבשר. מביאים לרתיחה.
-
04.
מנמיכים להבה ומבשלים כ- ¼1 שעה, תוך שמירה על בעבוע בינוני קל. מס’ דקות לפני סיום הבישול מוסיפים לסיר את השעועית
-
05.
מסירים את המכסה, מגבירים את הלהבה ומבשלים תוך השגחה כ-5 דקות נוספות, כך שהנוזל שבסיר יצטמצם, יסמיך ויהווה רוטב מצוין לבשר. לגיוון: כ - 40 דקות לפני הסיום ניתן להוסיף 2 כוסות קוביות תפו"א. כ- 10 דקות לפני הסיום ניתן להוסיף 2 כוסות חומוס מבושל. הצעת הגשה: מומלץ להגיש על מצע של פירה, קוסקוס או פסטה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים