צלי בנוסח יוגוסלבי על מצע פרוסות תפוחי אדמה
צלי בשר ותפו"א בעשבי תיבול, מנה עיקרית משביעה וטעימה לארוחת צהריים חגיגית

המרכיבים ל 6 מנות:
- 1 ק"ג מכסה ורד הצלע קשור "אדום אדום"
- 1/2 כוס שמן זית
- כף ממרח חרדל
- 1/2 צרור עירית קצוצה גס
- 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה גס
- גבעול טימין
- גבעול רוזמרין
- 1/4 כפית מיורן יבש
- פלפל שחור גרוס
- 2 בצלים בינוניים קלופים ופרוסים לטבעות בינוניות
- 3 כפות שמן זית
- 6-8 תפוחי אדמה שטופים היטב וחתוכים לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- 1/2 כוס מרק עוף (אפשר מאבקה)
- גבעול אורגנו טרי
- מלח
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים היטב את כל חומרי המשרה.
-
02.
מעסים את הנתח היטב במשרה ומניחים במקרר מכוסה למשך הלילה.
-
03.
מחממים תנור לחום גבוה כ-200 מעלות, מוציאים את הבשר מהמקרר על מנת שיגיע לטמפרטורת החדר.
-
04.
מניחים את הנתח על רשת צלייה המונחת מעל תבנית (ריקה), צולים בתנור כ- 20- 15 דקות עד להשחמה.
טיימר מופעל
-
05.
מתבלים את תפוחי האדמה והבצל, מערבבים עם שמן הזית ומניחים בתבנית האפייה שמתחת לבשר, יוצקים מעל את מרק העוף ומנמיכים לטמפרטורה של 170 מעלות.
-
06.
צולים כ- 60 דקות נוספות לדרגת מידיום וול (אם הנתח גדול מק"ג יש להוסיף 5 דקות צלייה על כל 100 גר’ נוספים).לאחר 10 דקות לערך מומלץ לערבב קלות את הירקות שבתבנית מבלי "לשבור" את תפוחי האדמה שעדיין קשים.
טיימר מופעל