פול ותחתיות ארטישוק עם קבבוני כבש | השף הלבן

פול ותחתיות ארטישוק עם קבבוני כבש

מנה עיקרית מדהימה, בזכות הפול הירוק ותחתיות הארטישוק של סנפרוסט, זמן ההכנה מתקצר משמעותית

מאת: עמית דונסקוי
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פול ותחתיות ארטישוק עם קבבוני כבש
צילום: כפיר חרובי

המרכיבים ל10:

  • 1 שקית (800 גרם) פול ירוק מוקפא "סנפרוסט"
  • 1שקית (400 גרם) תחתיות ארטישוק מוקפאות "סנפרוסט", מופשרות וחצויות
  • 5 כפות שמן
  • 5 שיני שום שלמות, קלופות
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • מלח
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 לימון, קלוף וחתוך לקוביות או לפרוסות
  • אגוז מוסקט
  • פלפל שחור, גרוס
  • 1/2 כוס כוסברה, קצוצה
  • לתערובת הקבבונים:
  • 250 גרם בשר בקר, טחון
  • 250 גרם בשר כבש, טחון
  • 2 מצות, מפוררות, מושרות במים וסחוטות
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 1 ביצה
  • 1 כף קמח מצות
  • 1 כף שמן
  • מלח
  • פלפל שחור, גרוס
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה:

  • 01.

        להכנת הקבבונים: מערבבים את כל רכיבי הקבבונים לתערובת אחידה, מגלגלים לקבבונים ומטגנים בשמן חם עד הזהבה קלה.

  • 02.

        בסיר כבד מחממים את השמן, מוסיפים את שיני השום ומטגנים כדקה, מוסיפים את הכורכום, הכמון והמלח.

  • 03.

        מוסיפים את הפול, הארטישוק והמים ומבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות, מניעים את הסיר מדי פעם.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 04.

        מוסיפים את הלימון , המוסקט והפלפל השחור ומערבבים, מוסיפים את הקבבונים ומבשלים כ-30 דקות נוספות, מפזרים כוסברה ומגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)