פול ותחתיות ארטישוק עם קבבוני כבש
מנה עיקרית מדהימה, בזכות הפול הירוק ותחתיות הארטישוק של סנפרוסט, זמן ההכנה מתקצר משמעותית
בשרי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: כפיר חרובי
המרכיבים ל10:
- 1 שקית (800 גרם) פול ירוק מוקפא "סנפרוסט"
- 1שקית (400 גרם) תחתיות ארטישוק מוקפאות "סנפרוסט", מופשרות וחצויות
- 5 כפות שמן
- 5 שיני שום שלמות, קלופות
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית כמון
- מלח
- 1/2 כוס מים
- 1/2 לימון, קלוף וחתוך לקוביות או לפרוסות
- אגוז מוסקט
- פלפל שחור, גרוס
- 1/2 כוס כוסברה, קצוצה
- לתערובת הקבבונים:
- 250 גרם בשר בקר, טחון
- 250 גרם בשר כבש, טחון
- 2 מצות, מפוררות, מושרות במים וסחוטות
- 1 בצל, קצוץ דק
- 1 ביצה
- 1 כף קמח מצות
- 1 כף שמן
- מלח
- פלפל שחור, גרוס
- שמן לטיגון
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת הקבבונים: מערבבים את כל רכיבי הקבבונים לתערובת אחידה, מגלגלים לקבבונים ומטגנים בשמן חם עד הזהבה קלה.
-
02.
בסיר כבד מחממים את השמן, מוסיפים את שיני השום ומטגנים כדקה, מוסיפים את הכורכום, הכמון והמלח.
-
03.
מוסיפים את הפול, הארטישוק והמים ומבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות, מניעים את הסיר מדי פעם.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים את הלימון , המוסקט והפלפל השחור ומערבבים, מוסיפים את הקבבונים ומבשלים כ-30 דקות נוספות, מפזרים כוסברה ומגישים חם.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים