פאייה עוף וארטישוק בניחוח לימוני | השף הלבן

פאייה אורז, ארטישוק ועוף בתיבול לימוני

ארוחה שלמה בסיר אחד! קבלו מתכון לסיר משפחתי שיש בו הכל: עוף שחום, אורז צהבהב וירקות. ארוחה מעולה בקלות

מאת: נעמה רן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פאייה עוף וארטישוק בניחוח לימון
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל4-6:

  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 לימון פרוס
  • 3-4 כרעיים מחולקות לשוק וירך
  • מלח ופלפל
  • 2 בצלים חצויים ופרוסים
  • 5 שיני שום חצויות
  • 2 כפיות כורכום
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 1.5 כוסות אורז בסמטי שטוף ומסונן
  • 400 גרם תחתיות ארטישוק "סנפרוסט" חתוכות לרבעים (לא חייבים להפשיר)
  • 1-2 כוסות אפונה "סנפרוסט"
  • מיץ מ 1/2 לימון

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים 2 כפות שמן בסיר רחב. מטגנים את פרוסות הלימון כדקה (צד אחד שלהן) עד שהן משחימות ומוציאים לקערה.

  • 02.

    מוסיפים כף שמן. ממליחים ומפלפלים את נתחי העוף ומצרפים לסיר על הצד עם העור. מטגנים 3-4 דקות עד שצד העור משחים יפה (לא הופכים) ומוציאים לקערת הלימון.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 03.

    שמים בסיר את הבצל ומטגנים עד השחמה. מוסיפים שום, כורכום, פפריקה, מלח ופלפל ומטגנים כדקה.

  • 04.

    מוסיפים את העוף ו-2 כוסות מים, מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית-נמוכה ומבשלים 30 דקות. מוסיפים אורז, ארטישוק ומים רותחים עד כיסוי האורז, מכסים חלקית ומבשלים עוד כ-15 דקות. מערבבים, מוסיפים אפונה ומיץ לימון ואם צריך (אם האורז עוד לא מוכן והמים התאדו) עוד 1/2 כוס מים רותחים ומבשלים 5 דקות נוספות עד שהאורז עשוי. מגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(22)