פאייה אורז, ארטישוק ועוף בתיבול לימוני
ארוחה שלמה בסיר אחד! קבלו מתכון לסיר משפחתי שיש בו הכל: עוף שחום, אורז צהבהב וירקות. ארוחה מעולה בקלות
המרכיבים ל4-6:
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 לימון פרוס
- 3-4 כרעיים מחולקות לשוק וירך
- מלח ופלפל
- 2 בצלים חצויים ופרוסים
- 5 שיני שום חצויות
- 2 כפיות כורכום
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- 1.5 כוסות אורז בסמטי שטוף ומסונן
- 400 גרם תחתיות ארטישוק "סנפרוסט" חתוכות לרבעים (לא חייבים להפשיר)
- 1-2 כוסות אפונה "סנפרוסט"
- מיץ מ 1/2 לימון
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים 2 כפות שמן בסיר רחב. מטגנים את פרוסות הלימון כדקה (צד אחד שלהן) עד שהן משחימות ומוציאים לקערה.
-
02.
מוסיפים כף שמן. ממליחים ומפלפלים את נתחי העוף ומצרפים לסיר על הצד עם העור. מטגנים 3-4 דקות עד שצד העור משחים יפה (לא הופכים) ומוציאים לקערת הלימון.
טיימר מופעל
-
03.
שמים בסיר את הבצל ומטגנים עד השחמה. מוסיפים שום, כורכום, פפריקה, מלח ופלפל ומטגנים כדקה.
-
04.
מוסיפים את העוף ו-2 כוסות מים, מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה בינונית-נמוכה ומבשלים 30 דקות. מוסיפים אורז, ארטישוק ומים רותחים עד כיסוי האורז, מכסים חלקית ומבשלים עוד כ-15 דקות. מערבבים, מוסיפים אפונה ומיץ לימון ואם צריך (אם האורז עוד לא מוכן והמים התאדו) עוד 1/2 כוס מים רותחים ומבשלים 5 דקות נוספות עד שהאורז עשוי. מגישים חם.
טיימר מופעל