עוף ואורז בקרם קוקוס בסגנון אסייאתי
מתכון עוף ואורז שמבשלים יחד בתבנית אחת עם קרם קוקוס ותיבול אסיאתי מרענן. שילוב מושלם של ניחוחות, תבלינים עשירים, וקרמיות מהקרם קוקוס, ליצירת ארוחה קלה וטעימה לכל המשפחה.
בשרי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אינס ינאי
המרכיבים ל5 מנות:
מרכיבים:
- 500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות בינוניות
- 1/2 פלפל צ'ילי\ירוק חריף טרי פרוס לטבעות
- 2 פלפלים מתוקים חתוכים דק
- 1 בצל חתוך לרצועות דקות
- 3 כפות שמן שומשום
- 3 כפות סויה
- 1/2 כוס כוסברה קצוצה
- 2-3 עלי כפיר ליים – לא חובה, מומלץ
- 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כוס אורז
- 1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס השף הלבן 22%
- 1+1/4 כוסות מים
גודל תבנית: תבנית בינונית
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים בתבנית עוף, אורז ורוטב סויה.
-
02.
מוסיפים שמן שומשום, עשבי תיבול, תבלינים וירקות.
-
03.
מוסיפים קרם קוקוס.
-
04.
מערבבים, מניחים מעל נייר אפייה רטוב ומקומט מעל ומכניסים לתנור.
-
05.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ- 35 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
לאחר 35 דקות מוציאים ומערבבים מעט, מוסיפים עוד רבע כוס מים (אם יש צורך).
טיימר מופעל
-
07.
אופים 15 דקות נוספות ללא כיסוי עד הזהבה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים