עוף בתנור עם תפוחי אדמה
מתכון שהוא ארוחה שלמה והכל בדקות ספורות ובקלות רבה
בשרי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות:
- כרעיים עוף (ללא עור - לא חובה)
- 2 תפוחי אדמה - חתוכים לקוביות קטנות
- חצי בצל חתוך גס מאוד
- עגבניות שרי (לא חובה)
לתיבול:
- 2 כפות פפריקה
- חצי כף גריל עוף
- 1 כפית שטוחה של כמון
- מעט פלפל שחור
- קורט מלח
- שום כתוש לפי הטעם - למי שאוהב. לא חובה
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את חומרי התיבול: 2 כפות פפריקה, חצי כף גריל עוף, 1 כפית שטוחה של כמון, מעט פלפל שחור, קורט מלח
-
02.
מחממים מראש תנור לחום הכי גבוה
-
03.
את תבנית האפייה מכסים עם נייר אלומיניום, ומעליו נייר אפייה.
-
04.
משמנים מעט , אבל ממש מעט את תבנית האפייה, כדי שלא יידבק. כף שמן תספיק ועם נייר סופג מורחים את השאר על נייר האפייה.
-
05.
חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בינוניות. מוסיפים את העוף, חוצים את עגבניות השרי ומפזרים מעל העוף ומכניסים לתנור.
הכנת? כאן מדרגים