סטייק אנטריקוט - מתכון לסטייק אנטריקוט ברוטב יין | השף הלבן

סטייק אנטריקוט ברוטב יין

סטייק עסיסי לארוחה רומנטית או כמנה למשובחת לארוחת צהריים או ערב

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סטייק אנטריקוט ברוטב יין

המרכיבים ל 2 מנות:

  • 2 פרוסות סטייק אנטריקוט טרי "אדום אדום" (300-250 גרם כל אחד)
רכיבי הרוטב
  • 2 בצלים בינוניים חתוכים לרבעים
  • 8 שיני שום בינוניות
  • ענף רוזמרין בינוני
  • 2 כוסות יין אדום מרלו או קברנה איכותי
  • 1 כפית שטוחה סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכניסים את כל חומרי הרוטב לסיר קטן ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה.

  • 02.

    מנמיכים להבה לבינונית נמוכה ומצמצמים את הרוטב לכ- 1/3 - 1/2 מהכמות המקורית (כ -40-30 דקות). הרוטב צריך להסמיך כך שבטבילת כף עץ תתקבל שכבה. מסננים ומצננים. ניתן ומומלץ להכין כמות רוטב גדולה מראש למזוג לתבנית של קוביות קרח ולשמור במקפיא. אופן הכנת הסטייק:

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    מחממים כף שמן במחבת לחום גבוה.

  • 04.

    מניחים את הסטייק במחבת ומטגנים על להבה בינונית בהתאם לדרגת ההכנה המבוקשת.

  • 05.

    מחממים בסיר נפרד 4 כפות רוטב (או 2 קוביות רוטב מופשרות) לכל סטייק .

  • 06.

    מוציאים את הסטייק מהמחבת לצלחת (מומלץ צלחת חמה).

  • 07.

    מעלים ללהבה גבוהה, מוזגים את הרוטב החם למחבת למשך כ - 1/2 דקה תוך ערבוב קל.

  • 08.

    מוזגים את הרוטב על הסטייק ומגישים מיד. ניתן ומומלץ להכין גם מנתחים סינטה (סירליון), שייטל (RUMP)  

הכנת? כאן מדרגים
(1631)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.