מתכון סופלאקי בשר עם תערובת עשבים יווניים | השף הלבן

סופלאקי בשר עם תערובת עשבים יווניים

מהיום כבר לא חובה לטוס עד ליוון כדי לאכול סופלקי טעים. לפניכם מתכון מעולה לשישליק היווני הנודע, בתערובת עשבי תיבול ארומטיים נפלאה. ללקק את האצבעות

סופלאקי שפיץ צ'אך עם תערובת עשבים יווניים מאת: שף אבי שטייניץ
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סופלאקי שפיץ צ'אך עם תערובת עשבים יווניים

המרכיבים ל4:

  • 400 גרם נתחי שפיץ צ'אך טרי "אדום אדום" חתוך לקוביות בגודל של 2x2 ס"מ
למרינדה:
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 6 כפות שמן זית
  • מיץ סחוט מ-1.5 לימון טרי
  • כפית נענע יבשה
  • כפית מיורן יבש
  • 1.5 כפות פטרוזיליה קצוצה טרייה
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
לשיפוד:
  • פלפל אדום טרי
  • בצל קטן
  • מיץ לימון טרי​

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את כל חומרי המשרה ומשרים בתוכם את קוביות הבשר לשעתיים בטמפרטורת החדר או למספר שעות במקרר.

  • 02.

    חותכים את הפלפל והבצל לקוביות בגודל קוביות הבשר.

  • 03.

    מוציאים את קוביות הבשר מהמרינדה ומשפדים על שיפודי מתכת או שיפודי עץ (שהושרו במים לילה לפני למניעת שריפתם). משפדים קוביית בשר, בצל, פלפל וחוזר חלילה.

  • 04.

    לצלייה על האש: מניחים את השיפוד על גבי הרשת וצולים עד לדרגת ההכנה הרצויה (חשוב לשמור על מידת חום בינונית - נמוכה)

  • 05.

    במהלך הצלייה מסובבים את השיפוד מידי פעם לקבלת צלייה אחידה מכל הצדדים, ומושחים את הבשר במרינדה.

  • 06.

    לסיום, סוחטים מעל מיץ לימון טרי.

הידעת?

טיפ השף: מומלץ להוסיף מלח רק בתום הבישול ובהתאם לצורך, מאחר והבשר מנוקר ומוכשר.​

הכנת? כאן מדרגים
(0)