מתכון כבדי עוף בברנדי וצ'טני בצל ואגסים | השף הלבן

כבדי עוף בברנדי וצ'טני בצל ואגסים

מעבר לעובדה שכבדי עוף הם מעדן בפני עצמו, במתכון זה מוסיף הצ'טני האקזוטי לטעם העשיר של המנה כולה

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
כבדי עוף בברנדי וצ'טני בצל ואגסים

המרכיבים ל4 מנות:

  • 4 כפות שמן זית
  • 2 בצלים בינוניים
  • 2 אגסים בשלים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס יין אדום
  • 1/3 כוס יין אדום
  • 1/2 כוס מים
  • 350 גרם כבדי עוף
  • פלפל גרוס
  • 1 כף עלי טימין טרי
  • 1/4 כוס ברנדי

הוראות הכנה:

  • 01.

    להכנת הצ'טני: קולפים עם קולפן את האגסים, מרוקנים עם תפוחן וחותכים לקוביות בינוניות.

  • 02.

    במחבת כבדה משחימים בכף שמן זית את הבצל לצבע זהוב. מוסיפים את קוביות האגסים ומרככים אותן קלות.

  • 03.

    מוסיפים 3/4 כוס סוכר, 1/4 כוס יין אדום ו-1/2 כוס מים ומערבבים.

  • 04.

    מרתיחים ומנמיכים את האש. מבשלים כשעה תוך ערבוב כדי לרכז את הטעמים ולהסמיך את הרוטב. מסירים מן האש ומצננים.

  • 05.

    הכנת כבדי העוף: מנקים היטב את הכבדים.

  • 06.

    מחממים 4 כפות שמן זית לחום בינוני.

  • 07.

    מניחים את הכבדים שלמים ומתבלים בפלפל גרוס ובטימין טרי.

  • 08.

    לאחר 2 דקות הופכים את הכבדים, מוסיפים את 1/4 כוס הברנדי, הופכים את הכבדים וצולים 2 דקות מהצד השני.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 09.

    מתבלים במלח גס, מוסיפים מעל הכבדים 1/3 כוס יין אדום, מנענעים מעט את המחבת להרטבת הכבדים, ממשיכים לחמם על אש קטנה כדי לצמצם מעט את הנוזלים ומצננים.

  • 10.

    הרכבת המנה: מסדרים על צלחת הגשה חופן של עלי בייבי, מניחים כמה כבדים ומעל כל כבד מוסיפים כפית מהצ'טני. מפזרים מעל גרגירי רימון אדומים ומגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(83)