כבדי עוף בברנדי וצ'טני בצל ואגסים
מעבר לעובדה שכבדי עוף הם מעדן בפני עצמו, במתכון זה מוסיף הצ'טני האקזוטי לטעם העשיר של המנה כולה
המרכיבים ל4 מנות:
- 4 כפות שמן זית
- 2 בצלים בינוניים
- 2 אגסים בשלים
- 3/4 כוס סוכר
- 1/4 כוס יין אדום
- 1/3 כוס יין אדום
- 1/2 כוס מים
- 350 גרם כבדי עוף
- פלפל גרוס
- 1 כף עלי טימין טרי
- 1/4 כוס ברנדי
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת הצ'טני: קולפים עם קולפן את האגסים, מרוקנים עם תפוחן וחותכים לקוביות בינוניות.
-
02.
במחבת כבדה משחימים בכף שמן זית את הבצל לצבע זהוב. מוסיפים את קוביות האגסים ומרככים אותן קלות.
-
03.
מוסיפים 3/4 כוס סוכר, 1/4 כוס יין אדום ו-1/2 כוס מים ומערבבים.
-
04.
מרתיחים ומנמיכים את האש. מבשלים כשעה תוך ערבוב כדי לרכז את הטעמים ולהסמיך את הרוטב. מסירים מן האש ומצננים.
-
05.
הכנת כבדי העוף: מנקים היטב את הכבדים.
-
06.
מחממים 4 כפות שמן זית לחום בינוני.
-
07.
מניחים את הכבדים שלמים ומתבלים בפלפל גרוס ובטימין טרי.
-
08.
לאחר 2 דקות הופכים את הכבדים, מוסיפים את 1/4 כוס הברנדי, הופכים את הכבדים וצולים 2 דקות מהצד השני.
טיימר מופעל
-
09.
מתבלים במלח גס, מוסיפים מעל הכבדים 1/3 כוס יין אדום, מנענעים מעט את המחבת להרטבת הכבדים, ממשיכים לחמם על אש קטנה כדי לצמצם מעט את הנוזלים ומצננים.
-
10.
הרכבת המנה: מסדרים על צלחת הגשה חופן של עלי בייבי, מניחים כמה כבדים ומעל כל כבד מוסיפים כפית מהצ'טני. מפזרים מעל גרגירי רימון אדומים ומגישים חם.