חמין עדשים וחיטה עם בשר וגרונות הודו
גרסה קלה מעט יותר של החמין המסורתי, מנה משביעה ומנחמת לארוחת צהריים ביום שבת חורפי

המרכיבים ל 10 מנות:
- 1.2 ק”ג כתף מספר 4 חתוך לקוביות
- 1 גרון הודו חתוך ל 4-6 חתיכות
- 2 בצלים גדולים קלופים חתוכים לקוביות גדולות
- 1 ראש שום חתוך לרוחב השינים עם קליפתו
- 5 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לרבעים
- 500 גרם עדשים ירוקים מושרים למספר שעות
- 11/2 כוסות חיטה מושרית במים ללילה
- 5 כפות אבקת מרק בטעם עוף (להמיס במים)
- מעט כמון או בהרט
- 1 כף שטוחה של פפריקה מתוקה
- מלח
- פלפל לבן
- 3 כוסות מים רותחים
הוראות הכנה:
-
01.
הכנה :
-
02.
בסיר מטגנים את הבשר ואת גרונות ההודו במעט שמן, מוציאים מן הסיר ומניחים בצד.
-
03.
באותו הסיר מטגנים קלות את הבצל, מוסיפים את העדשים ומחזירים את הבשר לבישול. מתבלים לפי הטעם.
-
04.
מוסיפים את השום ומוזגים 3 ליטר מי ברז. מביאים לרתיחה, מוסיפים תפוחי אדמה ומביאים לרתיחה נוספת.
-
05.
מוזגים את אבקת המרק המומסת
-
06.
מכניסים את החיטה בשקית קוקי קושרים ועושים מספר חורים בעזרת מזלג, מכניסים לסיר.
-
07.
מכניסים לתנור או מניחים על פלטה של שבת למשך הלילה. הערה: אפשר להוסיף לכמות זו 3 גזרים גדולים חתוכים לטבעות גדולות ו-2 סלרי ראש קלופים וחתוכים לרבעים לטעם שונה.