חמין מרוקאי
למתקדמים בלבד – מתכון חמין מרוקאי עם בשר איכותי, גרגירי חומוס וירקות שיושב בתנור או על הפלטה למשך הלילה וסופח את כל הטעמים
המרכיבים ל5 מנות:
- קיט לחמין של "אדום אדום" או נתחים לחמין: 500 גר’ אסאדו, פרוסה עבה של אוסובוקו 200 גר’ עצמות חוליה "אדום אדום"
- 250 גר’ גרגרי חומוס יבש
- 1/3 כוס שמן קנולה
- 2 בצלים חתוכים לקוביות גדולות
- 1 ראש שום חצוי
- 5 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחצויים
- 2 בטטות קלופות וחתוכות לשישיות
- 2 כפיות פלפל שחור גרוס
- 2 כפות סוכר חום
- 2 כפות מחוקות פפריקה מתוקה
- 1 כפית גדושה כורכום
- 1 כף מלח גדושה
- (6 ביצים, מומלץ לא הכרחי)
- 250 גר’ בשר טחון
- פרוסת לחם עבה רטובה וסחוטה
- 150 גר’ שקדים קלופים גרוסים גס
- 50 גר’ אגוזים קצוצים (מלך או לוז)
- 100 גר’ צימוקים לבנים
- 1 ביצה
- 1 כף פירורי לחם
- קורט ציפורן טחונה
- 1/2 כפית קינמון
- 1/4 כפית מלח
- ½1 כפות סוכר
- קורט זנגביל יבש
- קורט אגוז מוסקט טחון
הוראות הכנה:
-
01.
משרים את גרגרי החומוס במים למשך הלילה ומסננים.
-
02.
מחממים סיר כבד עם השמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את הבשר החמין לסיר ומשחימים קלות. מוסיפים לסיר את גרגרי חומוס המושרים. מסדרים מעל את השום החצוי ואת תפוחי האדמה והבטטה.
-
03.
מתבלים ומוסיפים ¼1 -1 ליטר מים (ניתן לערבב את המים עם התבלינים ולמזוג) ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ- 45 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
להכנת הקציצה: מערבבים את כל הרכיבים לתערובת אחידה, מניחים על 2 שכבות של ניר אפייה משומן ומגלגלים לגליל סוגרים בצורת סוכרייה משני הצדדים ומהדקים. מניחים את הקציצה בסיר בין תפוחי האדמה (במידה ומוסיפים ביצים מסדרים אותן ליד הקציצה).
-
05.
מניחים את הסיר על פלטת שבת למשך כל השבת, או לחליפין מכניסים לתנור שחומם מראש בטמפרטורה של 100 מעלות למשך 12 שעות לפחות.
-
06.
להגשה: מניחים מתערובת הבשר תפוחי האדמה והחומוס מעל פרוסה של הקציצה ובצד ביצה קלופה.