במיה ועוף בנוסח צפון אפריקאי
גרסה טעימה ופשוטה להכנה לעוף ובמיה בנוסח צפון אפריקה. בהחלט שווה לנסות!
בשרי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: כפיר חרובי
המרכיבים ל8:
- 1 שקית במיה מוקפאת סנפרוסט (600 גרם)
- 8 שוקי עוף
- 3 שיני שום, קצוצות
- 4 עגבניות גדולות, חתוכות לקוביות
- 1עגבנייה מרוסקת
- 2 כפות פפריקה
- 3/4 כוס מים
- 1/2 כפית סוכר
- מלח ,פלפל שחור
- 1/4 כפית כמון
- שמן לטיגון
הוראות הכנה:
-
01.
שוטפים את הבמיה במסננת תחת מי ברז ומסננים.
-
02.
.במחבת גדולה ורחבה מחממים את השמן ,מטגנים את שוקי העוף עד הזהבה, מוציאים ומניחים על צלחת.
-
03.
מטגנים את הבמיה כ-3 דקות מוציאים ומניחים בצד.
טיימר מופעל
-
04.
בסיר רחב מחממים שמן, מוסיפים שום, עגבניות, עגבניות מרוסקות, ומבשלים כ-20 דקות עד לקבלת רוטב סמיך. מוסיפים פפריקה, ומים ומביאים לרתיחה, מוסיפים את שוקי העוף, הבמיה, סוכר, מלח ותבלינים, מנענעים קלות את הסיר ומבשלים כשעה וחצי על להבה נמוכה בסיר מכוסה.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים