מתכון אסקלופ שייטל ברוטב עגבניות ויין | השף הלבן

אסקלופ שייטל ברוטב עגבניות ויין

פירוש המילה אסקלופ הוא פרוסות והשייטל הוא נתח המצטיין בטעם עמוק, רך ועסיסי במיוחד: מנה מהירה ומרשימה מלאה בטעמים

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
אסקלופ שייטל ברוטב עגבניות ויין

המרכיבים ל4 מנות:

מרכיבים:
  • 4 יחידות אסקלופ שייטל במשקל 180-200 גרם (לבקש מהקצב שיחתוך לכם
  • מלח פלפל גרוס
לרוטב:
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • 4 עגבניות קצוצות
  • עלים מ 2 גבעולי בזיליקום
  • מלח
  • פלפל
  • 1 כוס מיץ עגבניות או 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • 1-2 שיני שום קצוצות
  • 1/4 כוס יין אדום מתוק
  • 1/4 כוס שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    במחבת מחממים חצי מכמות השמן

  • 02.

    מזהיבים את הבצל ומוסיפים את העגבניות הקצוצות. מאדים ומבשלים כ 20 דקות תוך ערבוב מידי פעם

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    מוסיפים את מיץ העגבניות, מערבבים ומבשלים 10 דקות נוספות

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 04.

    מוסיפים את השום

  • 05.

    קוצצים את עלי הבזיליקום, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש

  • 06.

    מתבלים את האסקלופ במלח ופלפל שחור גרוס

  • 07.

    מחממים מחבת נוסף היטב ויוצקים את שמן הזית

  • 08.

    צורבים את האסקלופ לדרגת מוכנות רצויה

  • 09.

    מניחים על גבי צלחת וסופחים את שאריות השמן

  • 10.

    יוצקים את היין, מערבבים מעט ומוסיפים את רוטב העגבניות

  • 11.

    מבשלים 2-3 דקות נוספות, יוצקים על האסקלופ ומגישים מומלץ להגיש עם פסטה מבושלת

    טיימר מופעל
    00:03:00
הכנת? כאן מדרגים
(111)