אסאדו טלה בתנור בתוספת תפוחי אדמה ירושלמיים
הנה ההוכחה שהמנה העיקרית בארוחת החג לא צריכה להיות מסובכת להכנה! יהודית אביב משתפת אותנו במתכון לצלי אסאדו טלה קוצר מחמאות
המרכיבים ל6-8:
- 3 חבילות אסאדו טרי על העצם של "אדום אדום" (5 יחידות אסאדו בינוניות/1.5-2 ק"ג)
- 2-3 עצמות בקר (לא חובה אבל מוסיף עוד טעם) "אדום אדום"
- 1/2 ק"ג בצלי שאלוט
- 1/4 כוס שמן זית + 2 כפות
- כ - 1/2 כפית מלח ים אטלנטי (עדיף לא להגזים עם המלח ואם חסר אפשר לפזר מלח גס על הבשר המוכן בזמן ההגשה)
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/4 כפית כורכום
- 1/4 כפית פפריקה מתוקה
- 1 ראש שום
- 6-7 ענפי טימין טרי
- 2 ק"ג תפוחי אדמה ירושלמיים (בטטה קסבייה)
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית מלח ים אטלנטי
- 1 ראש שום
- 6-7 ענפי טימין טרי
- 20 עגבניות שרי תמר חצויות
הוראות הכנה:
-
01.
אסאדו בתנור: מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
-
02.
בקערה גדולה שמים את האסאדו, עצמות הבקר ובצלי השאלוט.
-
03.
שמים בקערית את שמן הזית, מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס, כורכום ופפריקה. מערבבים היטב ומורחים את הבשרים והבצל עם הידיים כך שהכל יהיה מרוח היטב.
-
04.
על להבה גבוהה מחממים 2 כפות שמן זית בסיר רחב שאפשר להכניס לתנור. כשהשמן חם מאוד צורבים את הבשר - מניחים בסיר ולא נוגעים במשך כמה דקות עד שהבשר משחים היטב ורק אז הופכים וצורבים מצד שני. מסירים את הסיר מהגז. את הבצלים המתובלים שומרים בקערה, הם ייכנסו לסיר מאוחר יותר.
-
05.
מפרקים את שיני השום ומפזרים בין הבשרים (אין צורך לקלוף אותם). מפזרים גם ענפי טימין בין הבשרים וצולים בתנור שעה.
-
06.
מוסיפים את הבצלים המתובלים לסיר וצולים עוד שעה וחצי - שעתיים עד שהבשר רך לחלוטין ומוכן לאכילה.
-
07.
תפוחי אדמה ירושלמיים: שוטפים היטב את תפוחי האדמה, בעזרת קולפן קולפים אותם ומניחים בתבנית אפייה. מזלפים שמן זית, מתבלים בכורכום, פפריקה ומלח. עושים ממש מעין מסאג' לתפוחי האדמה כך שיהיו עטופים היטב בשמן ותבלינים.
-
08.
מפרקים את ראש השום ומפזרים בין תפוחי האדמה (אין צורך לקלוף), מפזרים ענפי טימין ועגבניות שרי חצויות. מכסים את התבנית עם נייר כסף, אופים שעה וחצי עד שתפוחי האדמה רכים לחלוטין. בשלב הזה תפוחי האדמה מפרישים המון נוזלים שיצטמצמו בשלב הבא.
-
09.
מסירים את נייר הכסף, מעבירים את התנור למצב גריל ומשחימים את תפוחי האדמה והעגבניות עוד 10-15 דקות עד שהם מקבלים צבע זהוב ורוב הנוזלים הצטמצמו והפכו לרוטב סמיך.
טיימר מופעל
-
10.
הצעת הגשה: אני אוהבת להגיש בשר על משטח עץ טבעי. בעיני זה הכי מתאים והבשר מקבל את הכבוד הראוי לו. מניחים את האסאדו, מוזגים עליו מעט מהשמן שהצטבר בסיר, מניחים לידו את תפוחי האדמה ומגישים מייד כשהוא יוצא מהתנור.