אורז בוכרי עם קוביות צ׳אך | השף הלבן

אורז בוכרי עם קוביות צ׳אך

אורז עם בשר שווה לחכות שעתיים

מאת: השף הלבן
בשרי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
אורז בוכרי עם קוביות צ׳אך

המרכיבים ל6-8:

  • 1/2 ק"ג גזר חתוך לרצועות עבות
  • 1/2 ק"ג בצל לבן חתוך לרצועות
  • 10 שיני שום
  • כוס וחצי גרגירי חומוס מבושלים סנפרוסט
  • כפית פלפל שחור
  • כף שטוחה גרעיני כמון
  • כפית כמון
  • 8 כוסות מים רותחים מתובלים במלח
  • ק"ג וחצי נתח צ'אך עגל חתוך לקוביות (ניתן להכין גם מהנתחים כף, צלעות, כתף)
  • 4 כוסות אורז עגול
  • 6 כפות שמן צמחי

הוראות הכנה:

  • 01.

    מטגנים את הגזר מס' דקות עד שהגזר יתרכך מעט והשמן נצבע כתום. מתבלים בזרעי הכמון, מוציאים מהסיר.

  • 02.

    מחממים שוב את הסיר וצורבים את נתחי הבשר, מוסיפים את הבצל, מהדקים לתחתית ומניחים מעל את הגזר ואת גרגירי החומוס.

  • 03.

    מניחים את האורז מעל ועליו יוצקים בעדינות את המים החמים ומנקבים בעזרת כף הפוכה את האורז עד לתחתית הסיר (לחדירת מים לכל הסיר) מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כשעה עד להעלמות כל הנוזלים.

  • 04.

    הופכים את הסיר על צלחת הגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)