אוסובוקו ברוטב יין אדום של בן שי
מי שלא טעם אוסובוקו לא טעם בשר רך בחייו. בן שי הכין לנו מתכון מפנק לראש השנה עם הנתח העסיסי הזה שמוגש על פולנטה ברוטב יין .
המרכיבים לכ-3/4 סועדים:
- 3-4 חתיכות אוסובוקו אדום-אדום טרי ואיכותי
- קצת קמח
- מלח ופלפל שחור
- בצל לבן גדול
- 2 גזרים
- 3 מקלות סלרי
- 2-3 שיני שום
- 2 כפות רסק עגבניות
- טימין ורוזמרין טריים
- 2 עלי דפנה
- פלפל חריף יבש (לא חובה)
- חצי ליטר / 2 כוסות יין אדום
- חצי ליטר / 2 כוסות ציר בקר או עוף (גם ירקות יעבוד)
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הירקות. חותכים את הבצל הגזר והסלרי לחתיכות בינוניות/גדולות.
-
02.
את השום קוצצים גס.
-
03.
מתבלים במלח ופלפל שחור את נתחי האוסובוקו משני הצדדים ואז מקמחים היטב, הקמח יעזור להזהבה מהירה וגם להסמכת הרוטב.
-
04.
מחממים סיר רחב או סוטאז', מוזגים שמן זית וצורבים מעט את הבשר משני הצדדים עד הזהבה קלה ואז מוציאים.
-
05.
מטגנים מעט את הבצל הגזר והסלרי, מוסיפים את השום ורסק העגבניות ומטגנים לעוד דקה.
-
06.
מוסיפים את היין האדום ומביאים לרתיחה.
-
07.
בשלב הזה נוסיף את הטימין הרוזמרין ועלי הדפנה, אם אתם רוצים אז קצת פלפל חריף יבש, וגם שתי כוסות של הציר שבחרתם.
-
08.
מערבבים עד לאחידות.
-
09.
מכניסים את הבשר, שימו לב שצריך שגובה הנוזל כמעט יכסה את הבשר, סוגרים במכסה ומכניסים לתנור על 170-180 מעלות למשך שעתיים!
-
10.
בזמן הזה הקולאגן בבשר ימס לאט לאט ויגרום לבשר פשוט להתפרק בפה ולהיות רך בטירוף! זה גם מסמיך את הרוטב.
-
11.
לפני ההגשה אפשר לסנן מעט מהרוטב ולצמצם בסיר נפרד עד שמסמיך ואז יש לכם רוטב מפנק!
-
12.
מומלץ להגיש עם פולנטה או פירה