אוסובוקו בבירה
מנה עיקרית שמכינים כמה שעות לפני הארוחה ונותנים לה "לשבת" בתנור עד לארוחה עצמה.
המרכיבים ל8 מנות:
- 4 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 גזרים בינוניים קצוצים דק
- 2 גבעולי סלרי קצוצים דק
- קליפה מגוררת מלימון שלם
- 12 שיני שום קלופות ומעוכות קלות
- 1 כף סוכר חום
- 1 כוס עגבניות משומרות מרוסקות
- 1 כפית אורגנו מיובש
- 1 כפית טימין מיובש
- מלח ופלפל
- 8 פרוסות בגודל בינוני של אוסובוקו "אדום אדום"
- כף קמח
- 500 מ"ל בירה
- 1 כוס מרק בשר (או עוף) מתובל היטב
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים 2 כפות שמן זית במחבת גדולה. מוסיפים בצל, גזר, סלרי, קליפת לימון ושום ומטגנים תוך ערבוב מעל להבה גבוהה עד שהבצל מתרכך ומצהיב והגזר מקבל צבע כתום עמוק. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים עגבניות מרוסקות, אורגנו וטימין ומתבלים במלח ובפלפל. מבשלים תוך ערבוב במשך 5 דקות. מכינים תבנית גדולה (או שתיים קטנות, אם אין תבנית גדולה מספיק להכיל את כל פרוסות הבשר). מורחים חצי מתערובת הירקות על תחתית התבנית.
טיימר מופעל
-
02.
שוטפים ומייבשים היטב את פרוסות האוסובוקו ומצפים אותן בקמח מתובל במלח ובפלפל. מנערים את עודפי הקמח. מחממים 2 כפות שמן במחבת גדולה וכבדה ומשחימים את פרוסות האוסובוקו משני צדיהן. מסדרים את פרוסות האוסובוקו בתבנית בשכבה אחת. מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (200 מעלות).
-
03.
מוסיפים את הבירה למחבת הטיגון ומביאים לרתיחה. בכף עץ מגרדים את מיצי הבשר הדבוקים למחבת כדי להמס אותם. יוצקים את הבירה למחבת הירקות, מוסיפים את המרק ומערבבים היטב. מתבלים במלח ובפלפל. יוצקים את התערובת על פרוסות האוסובוקו שבתבנית. מכסים את התבנית במכסה או בכיסוי מהודק של רדיד אלומיניום (הצד המבריק כלפי מטה). מכניסים את התבנית לתנור החם וצולים במשך 30 דקות. להמשך הצלייה מנמיכים את חום התנור - לצלייה של 4-3 שעות לחום בינוני נמוך (160 מעלות); לצלייה של 6-5 שעות לחום נמוך (140 מעלות). הופכים את הבשר ברוטב כל שעה וחצי־שעתיים ובודקים בהזדמנות זו שלא חסרים נוזלים. אם יש צורך, מוסיפים מעט מים רותחים לרוטב שבתבנית.
טיימר מופעל