קערת בודהה טבעונית – ארוחה בריאה, טעימה ומגוונת
בודהה בול הגיע לחיינו לא מזמן, וכבר הספיק לכבוש את המדינה. ארוחה בריאה, מזינה וצבעונית בקערה אחת שמשלבת הרבה דברים טעימים ובריאים. מתכון של אולגה טוכשר
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אולגה טוכשר
עיצוב: אולגה טוכשר
המרכיבים ל2:
- 1 כוס כוסמת / קינואה / קוסקוס / אורז
- 1 בטטה גדולה, חתוכה לקוביות בינוניות
- 1 פלפל גמבה אדום, חתוך לקוביות קטנות
- מעט שמן זית, מלח ופלפל
רוטב:
- 1 כף שמן זית
- 4 כפות רוטב סויה
- 1 כף חומץ תפוחים
- 2 כפיות מייפל
- 2 שיני שום, כתושות
תוספות:
- 4 כפות חומוס מבושל
- 1/4 כרוב סגול, חתוך לרצועות
- 4 כפות גרגרי תירס
- 4 צנוניות, חתוכות לפרוסות דקות
- 1 אבוקדו קטן, קלוף ומגולען
- 2-3 עגבניות שרי, חצויות
- 1 חופן נבטים
- 1 חופן אגוזי קשיו
הגשה:
- גביע מעדן סויה BIO בטעם טבעי "תנובה"
- קצח
הוראות הכנה:
-
01.
שמים בסיר את הכוסמת (או כל אופציה אחרת), מוסיפים 2 כוסות מים ומבשלים על אש בינונית עד שהמים נספגים והכוסמת מוכנה ורכה.
-
02.
במקביל מחממים תנור ל-200 מעלות, מפזרים את קוביות הבטטה על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים מעט שמן, מלח ופלפל ואופים עד שהם מתרככים.
-
03.
בקערית נפרדת מערבבים את כל מרכיבי הרוטב.
-
04.
מרכיבים את המנה: מסדרים בקערה רחבה בצורה יפה ואסטטית את הכוסמת, הבטטה וכל הירקות והאגוזים.
-
05.
יוצקים מעל הבודהה בול את הרוטב ומגישים מיד בליווי מעדן סויה ביו.הערות:• אפשר לשלב דגנים, קטניות, ירקות ותוספות לפי הטעם האישי.
הכנת? כאן מדרגים