מתכון פטריות ממולאות בגבינת חמד ועגבניות | השף הלבן

פטריות ממולאות בגבינת חמד ועגבניות

ארוחת ערב מהירה ומחממת: פטריות פורטבלו ממולאות בתערובת גבינות, עגבניות, אגוזים ופטרוזיליה. סלט ירוק קטן בצד – ואתם מסודרים.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פטריות ממולאות בגבינת חמד ועגבניות

המרכיבים ל 5-6:

  • 5-6 פטריות פורטבלו גדולות
  • 1-2 כפיות שמן זית להברשה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
למלית:
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 200 גרם גבינת חמד מפוררת
  • 50 גרם גבינת קשקבל
  • 2-3 עגבניות טריות, קצוצות דק
  • 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 50 גרם אגוזים קצוצים
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
גודל תבנית: צלחת הגשה יפה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מסירים מכל פטריה את הרגל ומניחים בצד.

  • 02.

    מברישים את החלק הפנימי של הפטריות במעט שמן ובוזקים מלח ופלפל. מניחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

  • 03.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 04.

    מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל הקצוץ, השום ורגלי הפטריות הקצוצות במשך כ-4-5 דקות, עד שהם מזהיבים.

  • 05.

    מעבירים לקערה ומוסיפים פנימה גבינת חמד, קשקבל, עגבניות, פטרוזיליה קצוצה, אגוזים, מלח ופלפל. מערבבים היטב לתערובת אחידה.

  • 06.

    בעזרת כף ממלאים את הפטריות בתערובת בנדיבות.

  • 07.

    אופים במשך כ-12-18 דקות, או עד שהמלית מזהיבה, הגבינות נמסות והפטריות נצלות.

    טיימר מופעל
    00:18:00
  • 08.

    מגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.