מתכון סלט תרד בבלסמי, דבש ופלחי תפוז | השף הלבן

סלט תרד בבלסמי, דבש ופלחי תפוז

סלט מרענן שילווה נפלא את ארוחת החג

מאת: עורך השף הלבן
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט תרד בבלסמי, דבש ופלחי תפוז

המרכיבים ל5 מנות:

  • צרור גדול עלי תרד שטופים ומופרדים מהגבעול
  • קוביות פילה תפוז (מקלפים היטב את התפוז בעזרת סכין משוננת –מוציאים את הפלחים לפי הפסים לעומק בשר התפוז בצורת "משולש" )
לרוטב:
  • 100 מ"ל חומץ בלסמי
  • מיץ מתפוז 1 בינוני
  • כפית מחוקה של ג'ינג'ר כתוש
  • כפית שום כתוש
  • כף מלאה דבש (ניתן להחליף בסילאן אם אין דבש)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 250מ"ל שמן זית איכותי
להגשה:
  • אגס קלוף חתוך לרצועות דקות
  • אגוזי מלך "קליפורניה"
  • פרוסות תפוז מסוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    יוצקים את את כל חומרי הרוטב כולל התבלינים לקערה ומערבבים נמרצות באמצעות מטרפה, עד לקבלת גוון חום כהה וסמיך. הרכבת המנה והגשה:

  • 02.

    מניחים בצלוחית מעט עלי תרד, מעליהם מס קוביות פלחי התפוז ושוב שיכבה של עלי תרד.

  • 03.

    יוצקים בעזרת כף מהרוטב. אפשר לעטר בשלוש רצועות של אגס טרי, ארבעה אגוזים ופרוסת תפוז מסוכר.  

הכנת? כאן מדרגים
(912)