סלט תפוחי אדמה וגבינה צפתית ברוטב שמנת ועשבי תיבול
סלט המשלב בתוכו תפוחי אדמה וגבינה צפתית ברוטב עדין של שמנת ועשבי תיבול והוא מהווה ארוחה מלאה ומאוזנת.
המרכיבים ל1:
- 100 גרם (4-3) תפוחי אדמה זעירים
- 1 כוס שעועית ירוקה מוקפאת (100 גרם)
- חופן נדיב של עלי תרד (20 גרם)
- חופן נדיב של עלי רוקט (20 גרם)
- 3-2 פרוסות קטנות של בצל סגול, מופרדות לטבעות
- 3 כפות שמנת לבישול 10% השף הלבן
- 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 1 שן שום קטנה כתושה
- 2 כפיות עירית קצוצה
- 1 כפית ריחן קצוץ
- ½ כפית שמיר קצוץ
- פלפל שחור טחון טרי
- קורט פפריקה חריפה
- צפתית מעודנת פיראוס 5% (50 גרם)
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם במים מומלחים קלות במשך 15-12 דקות מרגע הרתיחה.
טיימר מופעל
-
02.
מבשלים את השעועית הירוקה במים רותחים במשך דקה מרגע הרתיחה מחדש ומסננים.
-
03.
בינתיים, פורסים את הגבינה ומסדרים את עלי התרד והרוקט בצלחת.
-
04.
פורסים את תפוחי האדמה החמים ומסדרים אותם על מצע העלים יחד עם השעועית הירוקה, הגבינה וטבעות הבצל.
-
05.
טורפים יחד שמנת, מיץ לימון, שום ועשבי תיבול, מתבלים בפלפל שחור טחון טרי ויוצקים על הסלט. בוזקים למעלה עוד מעט פלפל שחור וקורט פפריקה חריפה ומגישים מיד.קלוריות: 234 למנה | נקודות שומרי משקל:
-
06.
5 למנהטיפ לדרך:אפשר לבשל את תפוחי האדמה במיקרוגל – מנקבים את הקליפה בחוד סכין במספר מקומות, מסדרים בכלי מתאים לבישול במיקרוגל ומבשלים את כל הכמות יחד במשך 2 דקות מכל צד. משהים 5 דקות ופורסים.במקום לבשל את השעועית המוקפאת, אפשר לצקת עליה מים רותחים מהקומקום, לסנן, לצקת שוב מים רותחים, להשהות שתיים־שלוש דקות ולסנן.
טיימר מופעל